Joshua Tree Container House by whitakerstudio.co.uk
Utrip mesta · arhitektura

Ideje za nove bivalne rešitve rastejo kot gobe po dežju. In če je kaj gobarja v vas, veste, da je letos bera odlična. Kako je z gobami v ZDA, ne vemo, vemo pa, da so v znamenitem parku Joshua Tree postavili precej odštekano bivalno enoto.

Joshua Tree Residence je skupek tovornih kontejnerjev, postavljenih v obliki rože, ki so ga oblikovali v arhitekturnem biroju Whitaker Studio. Pravzaprav gre za njihov nikoli dokončan projekt pisarne, ki so ga zdaj obudili.

Kontejnerji, ki običajno tvorijo individualne bivalne enote, so tokrat povezani v celoto. Vsak od njih ima stekleno površino, ki je obrnjena tako, da skoznjo prodira naravna svetloba. Kontejnerji so prebarvani v belo barvo, da se tako lažje borijo z žgočim kalifornijskim soncem in se navidezno kot skala zlijejo z okolico. 200 kvadratnih metrov velik kompleks kontejnerjev bo prebivalcem ponujal kuhinjojedilnicodnevno sobot ter kar tri spalnice. Kontejnerje združuje centralna terasa, na kateri je jacuzzi. Garaža bo prekrita s sončnimi paneli, ki bodo proizvedli dovolj energije za življenje zunaj omrežja.

Hišo si je omislil hollywoodski par, ki se je zaljubil v pokrajino naravnega rezervata Joshua Tree, in jo bo uporabljal kot počitniško rezidenco. Tudi zato lahko upamo, da ga bo mogoče najeti na Airbnb, kot je mogoče mnoge tovrstne ekstravagantne stavbe.

Zakaj pravzaprav govorimo v prihodnjiku? Ker gradnjo začnejo naslednje leto.

Galerija – Bi živeli v takšni kontejnerski hiši?

Joshua Tree Container House by whitakerstudio.co.ukOdpri galerijo

Futuristične kabine za pohodnike The Perch: futuristične kabine za pohodnike 772 Hour Cabin: stik človeka in narave 72 Hour Cabin: stik človeka in narave Spiralni eko-resort na Filipinih Spiralni eko-resort na Filipinih, ki ne bo onesnaževal okolja Retro-futuristična hiša v Indiji Čudovita retro-futuristična hiša v Indiji ·