Slovenska atrijska hiša za umetnike

Atrijska hiša v Ljubljani.

V Ljubljani je po zaslugi ateljeja za arhitekturo in urbanizem Arhitektura d.o.o., zrasla posebna atrijska hiša, ki je namenjena tako bivanju kot delu. Želja naročnikov je bil dom, ki bo nudil enako kakovost tako pri bivanju kot tudi pri delu v ateljeju.

Čeprav je ta slovenska atrijska hiša narejena iz dveh delov – bivanjskega in delovnega – pa je njuna integracija tako brezhibna, da je težko razločiti, kje se prvi konča in drugi začne. Objekt v obliki črke U je sestavljen iz treh kril: glavni dnevni prostor se nahaja na sredini, ob njem je na eni strani spalni prostor, na drugi pa umetniški atelje.

Ob atriju se razprostirajo velike okenske površine, ki segajo od tal do stropa in povezujejo notranjost z zunanjostjo. Notranja fasada je torej skoraj povsem steklena, zunanja pa je narejena iz gladkega betona, in tako jasno razmejuje objekt od okolice ter pogled usmerja na osrednje dvorišče.

Notranjost hiše je v skladu z minimalistično zunanjostjo, ki jo krasijo tla iz terazza, naravni odtenki, detajli v barvi pepela, hrastovega lesa ter bele stene.

Skupek vseh značilnosti ustvarja harmonično, umirjeno atmosfero, odlično za umetniško ustvarjanje.

Dodatne Informacije

Naslovna fotografija
Miran Kambič / Arhitektura – Office for Urbanism and Architecture

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so pasme psov, ki so primerne tudi, če živite v majhnem stanovanju