alireza-esmaeeli-wbNaNJNNO5s-unsplash
V zraku · odnosi

Samskost ni enako osamljenosti in teh 12 stvari bi morala vedeti vsaka samska ženska!

Ljudje veliko časa posvetimo razmišljanju o tem, kakšno bi moralo biti naše življenje pri določenih letih in kaj vse bi do takrat morali doseči. Še posebej pa se obremenjujemo, ko pride do našega ljubezenskega življenja. Ampak, ali je to res vredno? Predstavljamo vam 12 stvari, ki bi jih morala vedeti vsaka samska ženska!

1. Nismo še spoznali prave osebe.

Veliko ljudi se v življenju znajde v razmerjih, kjer so nesrečni. S svojim partnerjem so se namreč zadovoljili le zato, ker niso želeli biti sami ali pa ker so drugi od njih pričakovali, da bodo nekoga imeli. Kar pa je popolnoma nesmiselno. Če smo trenutno samski, to pomeni le to, da pravega človeka zase še nismo spoznali, kar pa ne pomeni, da ga nikoli ne bomo. Ljubezen je polna presenečenj in nas lahko doleti ne glede na leta.

2. Lahko počnemo karkoli želimo.

Če si zaželite žuranja do štirih zjutraj ali pa če želite cel dan poležavati v postelji in gledati serije, to lahko počnete brez da bi vam kdo tečnaril in vas preganjal. Ko smo v razmerju, se moramo prilagajati svojemu partnerju, zato tudi ne moremo vedno početi le tistega, kar hočemo.

3. Lahko se videvamo s komerkoli želimo.

Poročeni ljudje in tisti v zvezah bodo morali drug drugega “gledati” do konca življenja. Če pa smo samski, lahko spoznavamo in hodimo na zmenke z več ljudmi, in to kadarkoli želimo. Če nam ustreza, se lahko v enem dnevu dobimo tudi s petimi potencialnimi ljubimci. Vse dokler ne najdemo nekoga, ki izstopa.

4. Ves prosti čas lahko preživimo s prijatelji.

Ker nimamo partnerja, s katerim bi preživeli večino časa, imamo tega več za svojo družino in prijatelje. Prav tako se lahko bolj posvetimo svoji službi ali hobijem, ki nas osrečujejo.

5. Ni nam treba deliti postelje.

Lepota samskosti je, da imamo svojo posteljo samo zase in se lahko na njej razkomotimo na dolgo in na široko, brez da bi s tem nekoga ovirali. Dober spanec je veliko vreden.

6. Lahko seksamo kadarkoli in s komerkoli želimo.

Ker nimamo partnerja, ki bi mu morali biti zvesti, si lahko privoščimo avanture za eno noč, kadar nam ustreza, ali pa imamo prijatelje z ugodnostmi. Seveda pa moramo vedno poskrbeti za varnost.

7. Lahko imamo oblečeno karkoli želimo.

Ni se nam treba truditi, da smo videti solidno za svojega partnerja, ampak lahko nase vržemo svojo najgršo jopico in umazane hlače ter v njih preživimo več dni, če želimo. Prav tako se lahko s prijatelji ven odpravimo (pre)drzno oblečeni, brez da bi nam kdo dejal, da bi bilo bolje, če oblečemo malo daljše krilo.

8. Lahko ostanemo prijatelji z našimi bivšimi.

Novi partnerji po večini ne marajo, da se še vedno družimo s svojimi bivšimi, nekateri pa nam to celo prepovejo. Ker smo samski, druženje z bivšimi partnerji ni težava, seveda pa moramo sami oceniti, za dobro našega duševnega zdravja, ali smo bivšega partnerja preboleli in ali smo pripravljeni na prijateljski odnos.

9. Ni se nam treba ves čas briti in depilirati.

Je tu sploh potrebno dodatno pojasnilo? Aleluja.

10. Še vedno lahko imamo otroke.

Tudi če smo samski v svojih tridesetih, nam biološka ura še vedno ni odtiktakala, tako da še kar nekaj časa ne rabimo imeti skrbi glede otrok. Bolje je namreč, da ob svojem času najdemo pravega partnerja in imamo z njim uspešno zvezo ter otroke, kot pa da prehitro izberemo napačnega in se nato ukvarjamo z deljenim skrbništvom.

11. Ničesar nam ni treba deliti.

Ko smo samski, nam ničesar ni treba deliti. Pico, ki si jo naročimo, bomo lahko zmazali sami, nihče nam ne bo ukradel krompirčka, prav tako pa si nihče ne bo izposojal naših stvari in jih nato postavljal na drugo mesto.

12. Ni nam treba skrbeti za ločitev ali razhod.

Zveze so pogosto naporne in veliko stvari lahko gre narobe. Tako lahko čez noč ostanemo sami z zlomljenim srcem in po možnosti z dvema otrokoma. Ko smo samski, teh skrbi nimamo.

To so le nekateri od razlogov, zaradi katerih se ne smemo obremenjevati, če smo še vedno samski, ne glede na leta. Življenje je namreč prekratko, da bi nas skrbele takšne stvari. Raje uživajmo v majhnih trenutkih in iz vsake situacije potegnimo le najboljše.

john-mark-smith-9QTQFihyles-unsplash 10 stvari, s katerimi prizadenemo naše starše: nekatere stvari je težko odpustiti shutterstock_566707705 Če je tvoj moški prav tak – potem ga ne izpusti! Poroči ga! taylor-hernandez-NK-N6coeI5Y-unsplash To je skrivni recept močnih in ljubečih parov. Upoštevajo ta preprosta pravila! shutterstock_387400876 7 stvari, ki jih nikakor ne smeš reči samski 30-letnici