nikola-tesla-3026247_1920
V zraku · buzz buzz

Nekateri ljudje potrebujejo le nekaj ur spanja za popolno regeneracijo telesa, drugim pa cel dan ni dovolj. Tem slavnim in uspešnim ljudem je spanje predstavljajo izziv. Morda so zato tako posebni?

Ti slavni ljudje so ubrali takšno spalno rutino, ki je spodbudila njihovo ustvarjalnost. Jo je vredno preizkusiti?

Charles Dickens

Z željo, da bi izboljšal svojo ustvarjalnost, naj bi spal na severu in je tudi posteljo usmeril proti severu. Verjel je, da takšna spalna rutina povečuje njegovo ustvarjalnost. To je še posebej pomembno, ker je domnevno trpel zaradi nespečnosti.

Eminem

Eminemov spanec verjetno niti ne preseneča. Okna svoje sobe naj bi oblepil s folijo, da bi bolje spal. Prav tako je oboževalec belega hrupa, ki se predvaja na zvočnikih ali na televizorju. Ta rutina naj bi mu pomagala bolje spati ne glede na časovni pas, v katerem se nahaja.

Nikola Tesla

Zanj naj bi bili dve do tri ure spanja dovolj. Zaradi omejenega urnika naj bi pridobil več od več dneva. Tesla je sledil znanemu ciklu spanja Uberman, za katerega velja, da oseba nikoli ne spi več kot dve uri na dan. V preteklosti so tudi poročali, da je enkrat delal 84 ur v laboratoriju brez počitka ali spanja, povedal pa naj bi, da zanj ni nič bolj vznemirljivega kot pogled na izumiteljevo stvarjenje možganov, ki potuje do uspeha. Ob takšnih čustvih človek pozabi na hrano, spanje, prijatelje, ljubezen. Na vse.

Stephen King

Po navedbah Kinga si pred spanjem umije zobe in roke. Njegov vzglavnik mora biti usmerjen na točno določen način – odprta stran vzglavnika naj bi vedno ‘gledala’ proti drugi strani postelje.

Leonardo da Vinci

Tesla ni edini, ki je prakticiral cikel spanja Uberman, temveč je tudi Leonardo da Vinci prisegal na ta slog. Da Vinci je izvajal še bolj ekstremno različico, in sicer naj bi na vsake štiri ure zaspal za 20 minut. Takšen način spanja je temu umetniku, izumitelju in znanstveniku omogočil več časa za ustvarjanje projektov.

Kakšna ‘prijateljica’ na Instagramu si glede na tvoje astrološko znamenje? Kakšna ‘prijateljica’ na Instagramu si glede na tvoje astrološko znamenje? seth-doyle-76523-unsplash 4 navade, ki ti bodo po mnenju strokovnjakov pomagale živeti dolgo in srečno Imej ravno držo, stoj pa na prstih. Fotografije kot pri zvezdnicah: 8 trikov, kako seksi pozirati v kopalkah rentgen Ko misliš, da si videl že vse: tukaj so še bizarni rentgenski posnetki! · · · ·