temnopolt model opozarja na pomanjkanje raznolikosti v modni industriji
Utrip mesta · moda

Deddeh Howard je temnopolti model, ki si želi, da bi bilo v modni industriji preprosto več raznovrstnosti. Zato je začela s projektom Black Mirror, kjer je poustvarila nekatere največje in najbolj znane modne kampanje, v katerih je zamenjala modne zvezde, kot so Kendall Jenner, Gigi Hadid, Kate Moss in Gisele Bündchen. Kaj pravite, katera kampanja je boljša – original ali kopija?

Deddeh Howard, temnopolti model iz Liberije, ki sicer zdaj živi v Los Angelesu, je na svoji spletni strani zapisala, da ima z modnimi agencijami precej slabe izkušnje. Poskusila je z različnimi agencijami, kjer so jo sicer kovali v zvezde in bi jo želeli zastopati, če že ne bi imeli enega temnopoltega modela. Poleg tega imajo nešteto ‘belih’ modelov in očitno se zdi, da sta en ali dva temnopolta modela na seznamu popolnoma dovolj.
Za projekt Black Mirror se je odločila, ker želi pokazati, kako bi bile nekatere največje in najbolj znane modne kampanje videti, če bi bila njihova glavna zvezda temnopolti model. Zakaj velike blagovne znamke ne sprejemajo raznovrstnosti, ni čisto jasno, je pa skrajni čas, da s tem začnejo. Se strinjate?

PREBERITE ŠE: 10 najboljših “plus-size” modelov

Galerija – Black Mirror: pomanjkanje raznovrstnosti v modni industriji

Black Mirror: pomanjkanje raznovrstnosti v modni industriji, Victoria's SecretOdpri galerijo

norčavi božični puloverji Norčavi božični puloverji, s katerimi boste letos zažigali Salonarji Alje Viryent Peko nas spet obuva! To so novi čevlji, ki nastajajo v Peku. Solarni plašč FW 16 FW16: solarni plašč, ki je tudi polnilec za pametni telefon Wes Anderson in H&M posnela praznični oglas Stopimo skupaj. Wes Anderson in H&M združila moči za božični oglas, ki vas bo pogrel kot zimski pulover · · ·