Ikea poimenovala izdelke po težavah v medosebnih odnosih, ki jih rešujejo

Ikea poimenovala svoje izdelke po težavah v odnosih, ki jih ti rešujejo.

Pravijo, da za vsako bolezen rož'ca raste, Ikea pa pravi, da za vsako težavo v medosebnem odnosu 'raste' njen izdelek. Ikea je znana po tem, da ima izdelke z zanimivi imeni. To ni naključje, saj je ustanovitelj disleksik. Zato je namesto produktnih kod iznašel sistem poimenovanja, da si izdelke lažje zapomni. Vrtno pohištvo je tako poimenoval po švedskih otokih, stolom in mizam je dal moška imena, večjim izdelkom imena večjih švedskih krajev … Zdaj se je Ikea po navdih zatekla h Googlu in izdelke poimenovala po najbolj iskanih pojmih s področja težav v razmerjih. Vsak izdelek rešuje težavo, po kateri so ga poimenovali.

Ikea je poimenovala nekatere svoje nove izdelke po težavah v medosebnih odnosih. V ta namen je nastala spletna stran Retail Therapy, kjer za vsako težavo v razmerju obstaja Ikein izdelek, ki jo rešuje. Med ‘partnerskimi terapevti’ so se med drugim znašli postelja, kolo, pečica, kozarci za šampanjec in miza za urejanje. Nagovarjajo tiste težave v odnosih, ki jih Švedi najpogosteje iščejo v Googlovem iskalniku. Imate tovrstne težave? Pozabite na terapevta, vse, kar potrebujete, je Ikein kos pohištva!

PREBERITE ŠE: Ljudje, ki nimajo pojma o sestavljanju pohištva Ikea

Akcijo je Ikea izpeljala s švedsko agencijo Åkestam Holst in je del nove kampanje Where Life Happens. Nedavno je Ikea presenetila tudi s kopijo sirskega doma znotraj svoje trgovine. O tem si več lahko preberete v prispevku Ikea v trgovini postavila repliko sirskega stanovanja.

Galerija – Ikeini izdelki poimenovani po težavah v medosebnih odnosih:

Dodatne Informacije

Več informacij:
ikearetailtherapy.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!