cover-BMW-M4-Cabrio
Utrip mesta · mobilno

BMW je pred premiero v New Yorku na spletu objavil uradne fotografije avtombila BMW M4 cabrio, ki ga poganja 3,0-litrski twin turbo V6, ki zmore 431 KM. Na računu morate imeti za to brezstrešno raketo slabih 75 tisoč evrov.

Tako kot smo pričakovali, so Bavarci tik pred svetovno premiero modela BMW M4 v cabrio različici, ki se bo odvila 16. aprila na salonu v New Yorku, na spletu objavili sveženj uradnih fotografij tega modela in tudi njegove prve cene.

Na tržišče tako prihaja BMW M4 cabrio z dvema valjema manj kot predhodnik, a ga kljub temu prekaša po moči, teži in nenazadnje ekonomičnosti. Kljub občutno manjšemu motorju BMW M4 namreč razvija več moči, kar ob nižji teži pomeni tudi boljše zmogljivosti in nižjo porabo.

Odpri galerijo

Tako kot sestrskega M4 coupe ga poganja 3.0-litrski twin turbo vrstni šestvaljni bencinski motor, ki razvije 317 kW ali 431 konjskih moči in 550 Nm navora.

Serijsko bo pri BMW M4 cabrio v opremi šeststopenjski ročni menjalnik, na željo kupca pa bo tega zamenjala sedemstopenjska prestavna avtomatika M DKG z dvojno sklopko. V primeru prvega bo pospešek do prve stotice trajal 4,3 sekunde, v primeru avtomatike pa bo ta še dve desetinki krajši. Največja hitrost bo pričakovano omejena na 250 kilometrov na uro, z opcijskim M drive paketom, pa vam jo bodo umaknili, da boste lahko dosegli hitrosti do 280 kilometrov na uro. Povprečna poraba v odvisnosti od menjalnika pa naj bi se gibala od 8,3 do 8,8 litra.

V paketu BMW M4 cabrio so tudi bolj dinamičen aero body kit, M platišča velikosti 18-palcev (opcijsko pa tudi palec večja), bolj zmogljiva podvozje in zavorni sistem (z zavornimi čeljustmi v modri barvi), proti doplačilu pa bodo lahko zavorne ploščice tudi iz karbonskih vlaken (čeljusti v tem primeru postanejo zlate barve), del opreme pa bo tudi izpušni sistem s štirimi zavornimi cevmi in bolj športna notranjost s številnimi napisi različice.

Znane pa so tudi že prve cene, kjer naj bi v Veliki Britaniji BMW M4 cabrio stal pet tisoč evrov več kot pred kratkim lansirani M4 coupe, kar pomeni, da si ga bodo Angleži po premieri lahko omislili za najmanj 73.460 evrov.

1 Sodobna motoristična čelada Bell Bullitt v retro stilu Porsche_911turbocabrio_exclusive_001 Eksluzivni Porsche 911 turbo cabrio za najbolj petične cover-honda-v1 Hondina najhitrejša kosilnica na svetu zmore 187 km/h image (1) McLaren z omejeno serijo 650S na tekmovalne steze · · ·