BMW Z4 Concept
Utrip mesta · mobilno

Nekaj se je govorilo, se tu in tam malce šušljajo, a naposled se je le zgodilo. Predstavil se je namreč Z4 Concept, ki nakazuje oblikovne smernice, ki jih bodo uporabili pri naslednji generaciji BMW Z4 roadsterja.

Lepotec se je predstavil na ameriškem Pebble Beach Concours d’Elegance, kjer je po vsej verjetnosti zasenčil vsakega izmed prisotnih avtomobilov. Koncept jasno nakazuje, da je BMW uporabil drugačen pristop k oblikovanju, in prav mogoče je, da si že ogledujemo prihodnost pri znamki BMW. Ti so navdih dobili pri roadsterjih iz njihove preteklosti, a na novincu prav nič ne kaže na to, da bi bil kakorkoli retro. Nakazuje precej drugačne linije, kot smo jih bili vajeni do zdaj, za nas pa ne bo nobeno presenečenje, če bodo to oblikovno filozofijo prenesli še na kateri drugi model.

Navdušila nas je reža na pokrovu motorja in smisel za vse detajle. Če bo večina od teh podrobnosti našla svoje mesto na serijskem modelu, bomo še posebno navdušeno spremljali njegov razvoj do uradne predstavitve. Premiero si lahko obetamo na avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2018, kjer bodo znane tudi cena in bolj podrobne tehnične specifikacije avtomobila.

PREBERITE ŠE: BMW I8 – JOKER EDITION: TO JE NOVODOBNI BATMOBILE

Galerija slik: BMW Z4 Concept

BMW Z4 ConceptOdpri galerijo
cover-vespa Vespa Sei Giorni – ikonični skuter iz leta 1951 se vrača cover-avto Bollinger B1– narejen za “e-terensko” vožnjo mclaren-570gt-back-roads (1) Ali je MCLAREN 570GTS avto za kampiranje in rally? Prototype 9 Prototype 9 – Infinitijev retro dirkalnik ·