fbpx

Solectrike – “Bicikelj” na malce drugačen način

Ideja, ki stoji za Solectrikom, je preprosto tako dobra, da si lahko le želimo, da bo čim prej zaživela. Koncept izmenjave koles bo tako zastavljen povsem na novo, Solectrike pa je več kot idealna rešitev za obmorska mesta.

Sistem Solectrike deluje podobno, kot delujejo že vsem dobro poznane sheme izmenjave koles. S to razliko, da Solectrika poganja električna energija in ga je možno razstaviti na dva dela. Enemu bi lahko rekli “pogonski del“, drugemu pa “plažni del“. Predstavljajte si namreč, da si v mestu sposodite kolo in se z njim odpeljete do bližnje plaže. Zaradi električnega pogona je vožnja prijetna in prav nič utrujajoča. In ko prispete na plažo, vas tam čaka polnilna postaja Solectrike. Nanjo parkirate “pogonski del”, ki se polni, medtem ko ste vi na plaži. “Plažni del” vzamete s seboj, saj ponuja sedež in senčnik. Senčnik zbira sončno energijo, ki napaja mini hladilnik ali morebitne druge elektronske naprave. Tako imate tudi na plaži udobje, ki vam ga običajno kolo ne omogoča.

Obmorska mesta so navadno prepredena z ozkimi ulicami, kjer so avtomobili prej nadloga kot prednost. V tem primeru so kolesa več kot idealna rešitev, še posebno, če gre za kolo, ki vas pospremi na plažo. Ideja je vsekakor vredna pohvale in ima zagotovo velik potencial.

PREBERITE ŠE: TERN GSD: ELEKTRIČNO IN TOVORNO KOLO V ENEM

Galerija slik: Solectrike

Dodatne Informacije

Več informacij:
behance.net

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.