fbpx

Ducati MG-20: Ducatijevo prvo zložljivo električno kolo

Ducati MG-20; Foto: ducatiurbanemobility.com
Zadnjič posodobljeno: :

Ducati morda res ni znamka, ob kateri bi pomislili na elektriko, kolo in skiro. Najbolj so seveda poznani po svojih zmogljivih motornih zverinah, a si ob vsem oktanskem udejstvovanju vzamejo nekaj časa tudi za bolj ekološke proizvode. Med njimi tudi prvo Ducati zložljivo električno kolo Ducati MG-20.

Ducati MG-20 je prvo zložljivo električno kolo te italijanske znamke, ki je sicer bolj poznana po hitrih in izjemno zmogljivih motornih kolesih. Aerodinamična oblika kolesa je vsekakor primerljiva obliki motornih koles Ducati. Kolo MG-20 je bilo zasnovana za vožnjo po mestu, saj je okretno in lahko. Okvir in platišča so narejeni iz magnezija, kar ima izdaten vpliv na težo kolesa, eksotični material pa je trpežen in dobro prenaša in absorbira udarce.

Ducati MG-20; Foto: ducatiurbanemobility.com

Ducati MG-20 ima 20-palčna kolesa in mehanizem za hitro zlaganje. Zloženo kolo zasede malo prostora, kar pripomore k fleksibilnosti, uporabljamo pa ga lahko v povezavi z zasebnim ali javnim prevozom. Elektromotor ima 250 W moči in ponuja pomoč pri poganjanju pedal. Baterija podjetja Samsung, s kapaciteto 10,5 Ah ima dovolj energije za do 50 kilometrov dolgo pot. Hitrost električnega kolesa je omejena na 25 km/h.

Ducati MG-20; Foto: ducatiurbanemobility.com

Baterija je vgrajena v okvir kolesa, lahko pa jo hitro odstranimo in polnimo doma ali na delovnem mestu. Na krmilu imamo na voljo vodoodporni zaslon LCD, preko katerega upravljamo z lučmi ali izberemo želeno stopnjo pomoči elektromotorja. Zložljivo električno kolo Ducati MG-20 je na spletni strani Ducati na voljo za 1.599 evrov.

Dodatne Informacije

ducatiurbanemobility.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!