NotreDame
Utrip mesta · arhitektura

Po požaru, ki je znamenito pariško katedralo Notre-Dame v Parizu zajel 15. aprila letos, so se po spletu razširile različne zamisli, kako popraviti legendarno stavbo. Ali je mogoče, da bo na strehi Notre-Dama zrasel rastlinjak?

Oblikovalski studio NAB je predstavil koncept za obnovo katedrale Notre-Dame, ki na njeni strehi predvideva postavitev rastlinjaka. Rekonstrukcijo bi tako izkoristili za spremembo namembnosti objekta, ki se ravna po načelih moderne družbe.

Rastlinjak naj ne bi navduševal le z naklonjenostjo do varovanja okolja, pač pa naj bi služil tudi v izobraževalne namene. Otrokom bi omogočal, da skozi različne delavnice spoznajo šolski primer urbane agrikulture.

Ustvarjalci nameravajo pri svojem delu upoštevati izjemno silhueto stavbe. Požgano ogrodje iz hrastovega lesa želijo ponovno uporabiti pri izdelavi različnih objektov v okviru rastlinjaka. Koničast zvonik, ki je bil uničen v požaru, bi naj služil kot čebelnjak z velikim številom panjev. Rastlinjak bi bil sicer obdan s stekleno streho, ki jo podpira jeklo v zlati barvi.

Studio NAB želi s svojim projektom vzpodbuditi debato o prenavljanju arhitekturnega biserja, hkrati pa pokazati, kako je mogoče ustvariti prostor, ki pomaga razreševati pereče svetovne probleme.

metal building garage kits Lovely Metal Building Home Plans Inspirational Barns Plans Lovely Metal “Barndominium” je skedenj, spremenjen v dom. In nam je zelo všeč! shutterstock 8 manj znanih dejstev o katedrali Notre-Dame

 oceanix-city-floating-big-un-habitat-mit_dezeen_2364_col_11-e1554406082431 Oceanix: to je tvoja prihodnost Najgloblji bazen na svetu Deepspot Deepspot: najgloblji bazen na svetu bo imel hotelske sobe · ·