Bugatti Chiron 4X4 Concept
Utrip mesta · mobilno

Bugatti Chiron je eden izmed najhitrejših avtomobilov na svetu, vse njegove karakteristike pa se berejo kot znanstvena fantastika. A kljub temu so med nami tudi taki, ki vidijo njegov potencial še na drugih, bolj “off-road” področjih. Takšen bi bil Bugatti Chiron, če bi se podal na traso relija.

Bugatti Chiron 4X4 Concept je plod domišljije estonskega oblikovalca Raina Priska. Zamislil si je terensko različico superšportnega avtomobila s 1.500 konjskimi močmi, ki sicer ne bi nikoli zapustil asfaltne ceste. Priskov Chiron je občutno dvignjen od tal, ima nameščeno terenu primerno vzdržljivo vzmetenje, ogromne terenske pnevmatike, strešne nosilce in celo vitel. Na žalost gre le za idejo in računalniško narejeno sliko, a vseeno si lahko predstavljamo, kako kul bi deloval Bugatti Chiron, ko bi se vozil ‘počez’ skozi ovinek in bil na pol prekrit z blatom. Nemški Porsche je pred leti že predstavil model 959, ki je bil v originalu namenjen reliju, zdaj pa lahko še Bugatti razmislil o reli različici Chirona.


53-multistrada-1260-enduro_uc68179_mid_biggalleryimage Ducati Multistrada 1260 Enduro: Ducati za avanture po brezpotjih Fincantieri Mirage 106 M Fincantieri Mirage 106 M: luksuzna jahta, ki postane nevidna img Bollinger B2 pick-up: zdaj še robustni pick-up Best-Electric-Mountain-Bikes-01 Top 7: najboljša električna gorska kolesa · · · · · ·