Burgerizza
Utrip mesta · kulinarika

Vajeni smo, da hamburger objemata dve polovici kruhove bombice, a ne burgerizze. Burgerizza je namreč cheeseburger s picama namesto stručke. Pa je tak hamburger sploh lahko okusen? Le kdo ne mara pice? Tudi za cheeseburgerje ne slišimo, da bi se ljudje pritoževali, zato je odgovor, vsaj v teoriji, pritrdilen. V praksi pa to lahko poskusite onkraj luže, in sicer na Turner Fieldu, prizorišču pred bejzbolskim igriščem v Atlanti (ZDA).

Hamburger je najbolj priljubljena jed na svetu. Običajno ga sestavljajo govedina, list solate, čebula in prelivi, ki so ”zaviti” v štručki. A ne burgerizze. Burgerizza je namreč cheeseburger s slanino, ujet med dve pici s suho salamo! Kot da hamburger že v osnovi ne bi bil dovolj nasiten, na Turner Fieldu, pred bejzbolskim igriščem v Atlanti (ZDA), strežejo ta pregrešni hamburger, ki definitivno ni za tiste s slabim srcem! Tudi sicer pa upamo, da imajo v okolici igrišča defibrilator. Za vsak slučaj!

PREBERITE ŠE: ROI – Roitschocrene: najdražja slovenska voda stane več kot steklenica vrhunskega vina!

Cheeseburger burgerizza je narejen iz goveje pleskavice, petih rezin sira čedar in hrustljave slanine, ki jih objemata pici s premerom 20 centimetrov. Koliko kalorij ima burgerizza, avtorji niso izdali, definitivno pa boste morali odteči kar nekaj krogov okoli igrišča, da jih boste pokurili. In tudi če vam uspe pospraviti ta pregrešni hamburger, niste kos Kate Ovens, brhkemu dekletu, ki pokonča hamburger vseh hamburgerjev, kot da je to najlažja stvar na svetu.

Burgerizza:

BurgerizzaOdpri galerijo
Natur aktiv_izdelki Hoferjeva lastna bio blagovna znamka Natur aktiv v novi preobleki Sladoled z okusom kostne juhe. Sladoled z okusom kostne juhe – najbolj nenavaden okus sladoleda na svetu? Najdražja slovenska voda ROI – Roitschocrene ROI – Roitschocrene: najdražja slovenska voda stane več kot steklenica vrhunskega vina! Žlica za špagete Čemu je namenjena odprtina v žlici za testenine? · · ·