ulyana-tim-AbnCRgL2DNs-unsplash (1)
V zraku · buzz buzz

Mladi, nadobudni, neučakani? Se želite ustaliti in poročiti? Nova študija The Institute of Family Studies (Inštitut za družinske študije) je dognala, da je s poroko treba počakati, a ne predolgo. Katera je torej magična starost, za katero znanstveniki menijo, da so prava leta za poroko?

maPo mnenju inštituta The Institute of Family Studies in konvencionalne modrosti, naj bi poroka pred dvajsetim letom pomenila tveganje za ločitev v prvih petih letih – in to kar za 32 odstotkov.

Med dvajsetim in štiriindvajsetim letom je tveganje 20-odstotno, med petindvajsetim in devetindvajsetim letom je tveganje 15-odstotno in med tridesetim in štiriintridesetim letom je tveganje 14-odstotno. A nato se trend obrne: od starosti petintrideset let in več se tveganje razveze povzpne na 19 odstotkov. Podatki analize tako kažejo, da se pred dvaintridesetim letom tveganje zmanjšuje in vsako leto več s čakanjem na poroko zmanjša verjetnost ločitve za 11 odstotkov. Po dvaintridesetem letu pa se tveganje za razvezo ponovno poviša za 5 odstotkov na leto. Zdi se torej, da je starost 32 let čarobna številka za poroko.

Kar je pri tem zaskrbljujoče, je to, da je ta trend popolnoma nov; še v letu 1995 naj bi poroka v zrelejših letih znižala tveganje za ločitev. Danes pa, onstran dvoma, ljudje, ki se poročijo v svojih tridesetih, tvegajo več kot tisti, ki se poročijo v poznih dvajsetih.

Angelski slapovi, Venezuela AirPiano – fascinantne zračne fotografije ob katerih se vam bo zvrtelo Fotografije ujete v ravno pravem trenutku Fotografije posnete v pravem trenutku, ki vas bodo spravile v dobro voljo Disneyevi princi v resničnem življenju Kako bi izgledali Disneyejvi princi v resničnem življenju marriage-story-yelling-scene-breakdown (2) Tehnike veščih manipulatorjev: če se tako obnaša tudi vaš partner, zbežite od njega!