talen-de-st-croix-0hHTTow00w4-unsplash
V zraku · odnosi

Popoln moški obstaja le v naši domišljiji, a v povprečju so nekateri tipi moških bolj zaželeni od drugih! Znastveniki so ugotovili, kaj je tisto, čemur lahko rečemo popolnost.

Katere so znanstveno dokazane lastnosti IDEALNEGA moškega?

Močne obrvi in kvadratna oblika brade: Ženskam se v povprečju zdijo moški z močnimi obrvmi in kvadratno brado privlačnejši, saj izražajo več agentnosti in dominantnosti. Več o tem si lahko preberete v tej raziskavi.

Brada: Zanimiva raziskava je pokazala, da se ženskam zdijo privlačnejši moški z brado, vendar je mora biti ravno pravšnja količina.

Vonj telesa po uživanju česna: Ta bizarna raziskava je pokazala, da imajo ženske raje vonj moškega telesa po tem, ko ti uživajo česen.

Brazgotine: V raziskavi so raziskovalci ženskam pokazali slike moških z in brez brazgotin na obrazu. V povprečju so ženske moške z brazgotinami označile kot privlačnejše.

Smisel za humor: Raziskava je pokazala, da imajo ženske raje moške, ki imajo smisel za humor. Zakaj, si lahko preberete na tej povezavi.

Sramežljiv nasmešek: Raziskave so pokazale, da imajo moški s sramežljivim nasmeškom prednost pri osvajanju ženskih src. Zakaj, si lahko preberete na tej povezavi.

Starost: Medtem ko imajo moški rajši mlade ženske, pa se ženskam zdijo moški srednjih let bolj privlačni od mladih odraslih. Razlog za to morda leži v evolucijski psihologiji – starejši moški lahko ženski v primerjavi z mlajšim moškim nudi več varnosti, ugodja in stabilnosti. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Ima hišnega ljubljenčka: Raziskava je pokazala, da se ženskam zdijo moški, ki imajo hišnega ljubljenčka, privlačnejši. Morda zato, ker ženske analogno domnevajo, da je lahko nekdo, ki dobro skrbi za živo bitje, tudi dober oče?

View this post on Instagram

Do you have a pet?

A post shared by George Clooney❗ (@george_clooney_1) on

Rdeča oblačila: Mnoge raziskave so pokazale, da so predstavniki obeh spolov privlačnejši v rdečih oblačilih.

Varčnost: Da moški za žensko zapravi ves svoj denar je sicer romantično, a na dolgi rok se ženskam zdi to odbijajoče. Varčnost predstavlja stabilnost in varnost, zato je pri iskanju dolgoročnega partnerja to lastnost smiselno upoštevati. Več o tem na tej povezavi!

nik-macmillan-957aJrW8tq4-unsplash Življenje pod nadzorom: 11 japonskih pravil, ki te bodo SPRAVILA OB PAMET shutterstock_641857888 11 nenavadnih dejstev o Kim Džong Unu taylor-bryant-494142 Dejstva o popku, ki dokazujejo, da je to zares zanimiv del telesa Katera barva vam je ljubša? North Face Geodome 4 Tent: šotor, ki je kos vsem vremenskim razmeram · · · ·