shutterstock_481502263
V zraku · buzz buzz

Ljudje, ki si svojo plačo prislužijo na podlagi opravljenega dela, svoje naloge običajno želijo končati v kar se da kratkem času. Zakaj je torej delovno mesto treba obiskati 5 dni v tednu?

Strokovnjaki iz Univerze v Oxfordu, ki se ukvarjajo s produktivnostjo, so prišli do zanimive ugotovitve. Prepričani so, da so zaposleni, ki delajo 4 dni tedensko, srečnejši in učinkovitejši kot njihovi kolegi s 5-dnevnim delovnikom.

Med raziskavo so pod drobnogled vzeli 5000 delavcev v klicnem centru BT. Ti so po vsakem tednu ocenili svojo raven sreče in produktivnosti. V 4-dnevnih delovnikih so opravili večje število klicev, ob tem pa je bil njihov odnos do dela pozitivnejši. Prav tako se je povečalo zadovoljstvo njihovih strank, kar se je odrazilo v večji prodaji.

Raziskovalci menijo, da 5-dnevni delovnik ljudem ne omogoča dostojnega počitka med vikendom. Podaljšan premor bi delavcem zagotovil večjo dozo energije. Priznati moramo, da je časa za počitek še posebej v primeru sobotne zabave verjetno res premalo.

Po vsej verjetnosti 4-dnevnega delovnika v bližnji prihodnosti ne bomo dočakali. Ne glede na to pa verjamemo, da se prostih ponedeljkov ne bi branil praktično nihče.

"Levo sem bila emo. Zdaj delam, da si lahko plačam študij. Izobražujem se za spletno razvijalko in oblikovalko. Sem tudi model in ambiciozna igralka." Neverjetne preobrazbe uporniških najstnikov, ki dokazujejo, da so najstniška leta zelo huda 15+ razlogov, zakaj so kužki najboljša stvar na svetu 15+ razlogov, zakaj so kužki najboljša stvar na svetu 6 sestavin iz kuhinje, s katerimi boste očistili kopalnico v 15-ih minutah. 6 sestavin iz kuhinje, s katerimi boste očistili kopalnico v 15 minutah 8 ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20-ih. 8 največjih ovir, ki jih v svojih 20 nehote postaviš predse · · ·