Hyundai Health + Mobility
Utrip mesta · mobilno

Hyundai je na sejmu CES 2017 potrdil prihod novega športnega terenca, ki ga bodo poganjale vodikove gorivne celice. A bolj kot to navdušuje njegova vizija zdravstveno orientiranih potniških kabin, ki prepoznajo potnikovo razpoloženje in poskrbi za njegovo dobro počutje.

Vožnja je lahko stresna, še posebno, kadar se nam mudi, kadar smo v gneči ali pa je slabo vreme. Hyundai je na sejmu potrošniške elektronike CES 2017 predstavil vizijo potniške kabine Health + Mobility Cockpit, ki spremlja počutje potnikov in jih razbremeni stresa in drugih negativnih posledic vožnje.

PREBERITE ŠE: Novi Hyundai i30: se Golfu že tresejo hlače?

Potniška kabina ima senzorje (”Mood Bursts”), ki spremljajo stanje potnikov in zaznajo, ali voznik izgublja koncentracijo. Če je temu tako, se sproži način ”Alert Burst”. Ta med drugim prilagodi naklon sedeža (bolj pokončen položaj).

Če tehnologija zazna, da je voznik pod stresom, se aktivira ”Calm Burst”, ki voznika pomiri. Kombinira ambientalno svetlobo, različne vonjave – za pomirjanje zadiši po evkaliptusu ali sivki, za ‘injekcijo’ energije pa po poprovi meti ali cedri –, temperaturo prostora in zvoke. V kabini obstaja tudi namenski gumb za snemanje, ki omogoča, da se voznik med vožnjo posname in zabeleži svoje misli.

Galerija – potniška kabina Hyundai Health + Mobility:

Hyundai Health + MobilityOdpri galerijo
Nova Kia Picanto (2017) Nova Kia Picanto (2017) – samozavest serijsko Chrysley Portal CES 2017: Chrysler Portal – prvo vozilo po meri generacije Z Faraday Future FF91 CES 2017: Faraday Future FF91 – Tesla dobila dostojnega tekmeca Audi Q8 concept Audi s konceptom športnega terenca Audi Q8 napoveduje nov razred vozil · · · · · ·