Screen Shot 2019-01-14 at 13.42.32 copy
V zraku · tehnologija · gadgeti

Z debelostjo se ne ukvarjamo le ljudje, pač pa tudi živali. Za prekomerno težo svojih hišnih ljubljenčkov smo največkrat krivi sami, zato moramo poskrbeti, da se v najkrajšem možnem času vrnejo v dobro telesno formo. In s pomočjo tekalne steze za mačke, ki so jo predstavili na sejmu CES 2019, bodo v formi tudi vaše kosmatinke.

Korejsko zagonsko podjetje Pet Ding je zasnovalo tekalno stezo za mačke, ki močno spominja na vadbeno kolo za hrčke, obenem pa vključuje nekaj tehnoloških dodatkov. Na ogled jo je postavilo na sejmu CES 2019.

Tekalno stezo Little Cat je mogoče upravljati z aplikacijo za pametne telefone. Lastnik lahko tako predhodno izbere vadbeni program za svojega hišnega ljubljenčka.

Naprava vsebuje vgrajene lučke, ki privlačijo mačko. Ta jim sledi in tako sproži vrtenje kolesa.

Aplikacija samodejno izračuna mačkin indeks telesne mase, uporabnik pa glede na zbrane podatke nastavi hitrost vrtenja kolesa in količino kalorij, ki jih mora mačka pokuriti. Med vadbo jo lahko vzpodbuja z glasovnimi sporočili.

Pet Ding je mnenja, da bo njegova inovacija pripomogla k boljšemu zdravju mačk, hkrati pa bo razveselila tudi njihove lastnike. Little Cat bo potrošnikom v štirih barvnih različicah na voljo od letošnjega marca naprej. Zanj bo potrebno odšteti kar 1400 funtov, kar preračunano znaša 1570 evrov.


CES 2019: Virtualna očala Nreal Light so videti kot navadna očala CES 2019: Nreal Light, najbolj modna virtualna očala CES 2019: Red Magic Mars je ta hip najboljši igričarski telefon CES 2019: Red Magic Mars je ta hip najboljši igričarski telefon CES 2019: Leteči taksi Bell Nexus bo letel brez pilota. CES 2019: Leteči taksi Bell Nexus bo letel brez pilota lovot-news-02 CES 2019: Lovot je prvi robot, na katerega se boste čustveno navezali · ·