CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore veliko več kot ‘prebujati’.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Milijoni kupcev po svetu so se že ogreli za pametne zvočnike, Amazon in Google pa kar tekmujeta, kam vse bi s pomočjo partnerjev še vgradila svoja navidezna pomočnika. Lenovo že nekaj časa prodaja zaslone z Googlovim Asistentom, zdaj pa so zadevo zmanjšali na velikost budilke ‒ nastal je Lenovo Smart Clock, ki so ga predstavili na sejmu CES 2019.

Pametna budilka Lenovo Smart Clock je točno takšna, kot bi pričakovali ‒ na sejmu CES 2019 je Lenovo predstavil budilko, ki ima 4-palčni zaslon ločljivosti 480×800, na katerem se prikazuje ura, prihajajoči alarmi in dogodki v koledarju ter tisto, kar uporabnik vpraša Googlovega Asistenta.

Naprava premore tudi zvočnik, ki se ponaša s šestimi vati moči. Na zadnji strani pametne budilke Lenovo Smart Clock je še priključek USB za polnjenje telefona. Ni pa vgrajene kamere, kar bo najbrž marsikoga razveselilo.

Z budilko bo mogoče izvajati določene rutine ‒ z enim ukazom bo uporabnik pred spanjem utišal sporočila na povezanem telefonu, nastavil postopno prižiganje luči po bujenju in podobno. Zaslon in zvočniki lahko celo prevzamejo predvajanje vsebin po protokolu Chromecast. Naprava bo stala približno 80 evrov.

Galerija slik ‒ Pametna budilka Lenovo Smart Clock

Pametna budilka Lenovo Smart ClockOdpri galerijo

CES 2019: pametna miza Cemtrex ima na sebi vgrajen računalnik in tri zaslone. CES 2019: pametna miza Cemtrex ima v sebi vgrajen računalnik in tri zaslone CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub bo zdaj sporočil aplikaciji, če pozabite zapreti vrat. CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub, pravi domači pomočnik CES 2019: zvočnik za zabave Sony GTK-PG10 ima tudi držala za pijačo. CES 2019: prenosni zvočnik Sony GTK-PG10 ima tudi držala za pijačo · · ·