fbpx

Jazz Club Ljubljanski grad: Ratko Divjak kvartet

Bobnarska jazz legenda Ratko Divjak je močno zaznamoval glasbeno sceno tako v Sloveniji kot v tujini. Za njim je pestra kariera, ki jo je začel v rock zasedbi in potem nadaljeval v jazzu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Skalna dvorana, Ljubljanski grad
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
7,00 €

Ratko Divjak je z orkestrom Big Band RTV Slovenija na snemanjih in koncertih nastopal z mnogimi znanimi solisti, kot so bili Petar Ugrin, Boško Petrović, Duško Gojković, Stjepko Gut, Primož Grašič, Jure Pukl, Jani Moder, Adam Klemm, Aleš Avbelj, Blaž Jurjevčič … Kot član različnih zasedb je nastopal na jazz festivalih v Montereyu, Los Angelesu, Sacramentu, Montreuxu, Berlinu in Bologni. Igral je s številnimi svetovno znanimi glasbeniki, kot so Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, N. H. O. P. Pedersen, Sal Nistico, Albert Mangelsdorf, Dave Libman, Tony Coe, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Mike Stern in Steve Swallow.


Lela in Joe Kaplowitz sta ameriško-hrvaški jazz par, ki že več kot deset let bogati hrvaško glasbeno sceno. Ta dinamični duo osvaja publiko z nekonformističnim pristopom k glasbi in strastjo, ki prežema Joejevo briljantno klavirsko umetnost in Lelino izjemno vokalno kvaliteto. Novogoriški saksofonist Jani Šepetavec piše glasbo za različne projekte, ustvarja svoje skladbe in kot multiinštrumentalist redno sodeluje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!