fbpx

Nat-2: 100 % veganske superge so izdelane iz sena in plastičnih steklenic

Vegansko gibanje postaja vse glasnejše in številčnejše. Zagovornikov uporabe izdelkov rastlinskega izvora očitno ne najdemo le med navadnimi smrtniki, pač pa tudi v obutveni industriji. Nat-2 so namreč 100 % veganske superge, ki so izdelane iz sena in plastičnih steklenic.

Nemška blagovna znamka nat-2, ki se ukvarja z izdelovanjem modernih superg, je predstavila 100 % veganske superge. Te so med drugim izdelane iz sena, trave in rož, ki sestavljajo približno polovico površine obuvala. Namenjene so obema spoloma.

Vsak par superg je edinstven, njegova zunanjost pa se bo skozi čas spreminjala. Prototip obuvala je bil sicer oblikovan v Nemčiji in Avstriji, medtem ko ročna izdelava poteka v italijanski družinsko vodeni delavnici.

Pri izdelovanju delov superge, ki spominjajo na semiš in napa usnje, so se proizvajalci poslužili recikliranih plastičnih steklenic. Notranjost copat je opremljena z udobno oblazinjeno antibakterijsko pluto.

Kolekcija obutve bo luč sveta uzrla 19. januarja, ko bo v Berlinu potekal NEONYT – modni šov, na katerem bodo predstavljene inovacije, ki vzpodbujajo trajnostni razvoj.

Galerija – Nat-2: 100 % veganske superge so izdelane iz sena in plastičnih steklenic

Dodatne Informacije

Več informacij:
nat-2.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!