CES 2019: Virtualna očala Nreal Light so videti kot navadna očala
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kitajsko zagonsko podjetje Nreal je na sejmu CES 2019 pokazalo očala dodane resničnosti (AR), ki naj bi bila na voljo letos za manj kot tisoč dolarjev.

Za dodano resničnost (AR) trdijo, da gre za naslednjo veliko stvar, ki bo poživila tehnološko industrijo. Izdelkov namreč še ni veliko, obstoječa, na primer Magic Leap One ali Microsoft HoloLens, pa so še enkrat dražja. Očala Nreal Light, ki so jih predstavili na sejmu CES 2019, obetajo veliko. S težo 85 gramov in običajnim videzom jih lahko nosimo ves čas, česar za prej omenjeni znamki ne moremo govoriti. Elektronika očal Nreal Light, ki sliko polne HD razločljivosti prikazuje pred očesi, je skrita v okvirju, vidni kot na oko pa znaša 52 stopinj.

V okvirju so tudi zvočniki in mikrofon, očala pa so s kablom povezana s procesorsko enoto Toast, ki je dovolj majhna, da gre v žep oblačila s procesorjem Snapdragon 845. Namesto nanjo, je očala Nreal Light mogoče priključiti tudi na pametni telefon, kar pa naj bi trenutno delovalo le s Samsungovimi modeli. Tretji del sistema je tipalo za prostorsko zaznavo Oreo.

Galerija slik ‒ Virtualna očala Nreal Light

Nreal LightOdpri galerijo

CES 2019: Red Magic Mars je ta hip najboljši igričarski telefon CES 2019: Red Magic Mars je ta hip najboljši igričarski telefon CES 2019: Leteči taksi Bell Nexus bo letel brez pilota. CES 2019: Leteči taksi Bell Nexus bo letel brez pilota lovot-news-02 CES 2019: Lovot je prvi robot, na katerega se boste čustveno navezali IBM Q System One CES 2019: IBM Q System One je prvi komercialni kvantni računalnik na svetu · ·