Plinska maska Atmos
V zraku · tehnologija · gadgeti

Aō Air je na sejmu CES 2020 predstavil plinsko masko, ki ne le čisti zrak, temveč je tudi nekakšen modni dodatek.

Nekatera azijska velemesta so znana po tem, da zaradi smoga sončni žarki le redko prodrejo do tal. Čist zrak bi sicer moral biti naša osnovna pravica, a če že tega ne moremo doseči, si lahko pomagamo s takšnimi napravicami, kot je Atmos.

Podjetje Aō Air je na sejmu CES 2020 predstavilo nekakšno modernizirano plinsko masko, ki za čiščenje zraka uporablja malce drugačne trike kot običajna plinska maska. Medtem ko skozi običajne maske zrak potiskamo s svojimi pljuči, Atmos z vgrajenimi ventilatorji pošilja zrak v masko sam. Ventilatorji se prilagajajo hitrosti našega dihanja in zagotavljajo vedno svež zrak. Zrak gre seveda skozi filter, ki ga je treba zamenjati vsak mesec. Ventilatorji pomenijo, da ima maska tudi baterijo. Ta naj bi zdržala do 5 ur uporabe.

Pomen mask je očiten. Največ jih nosijo v močno onesnaženih velemestih, nekateri jih uporabijo tudi takrat, kadar so bolni, da ne prenašajo bolezni na druge. Škodljivi delci v zraku so lahko odgovorni tudi za raznovrstna obolenja dihal, celo srčne bolezni in seveda rakava obolenja. Svet na žalost drvi v smer, ko bomo takšne maske potrebovali vedno bolj. Pri Aō Air za masko Atmos želijo 350 dolarjev, zraven pa dodajo še 4 filtre.

VR očala Panasonic CES 2020: Panasonic s prvimi VR-očali, ki zmorejo prikazati HDR-vsebino All-in-one računalnik HP Envy 32 AiO CES 2020: HP Envy 32 AiO je odgovor na Applov iMac Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook CES 2020: Samsung Galaxy Chromebook s čudovitim AMOLED zaslonom Prenosnik računalnik Alienware Concept UFO CES 2020: Alienware Concept UFO – gaming računalnik za na pot · ·