CES 2020: modernizirana plinska maska Atmos

Plinska maska Atmos

Aō Air je na sejmu CES 2020 predstavil plinsko masko, ki ne le čisti zrak, temveč je tudi nekakšen modni dodatek.

Nekatera azijska velemesta so znana po tem, da zaradi smoga sončni žarki le redko prodrejo do tal. Čist zrak bi sicer moral biti naša osnovna pravica, a če že tega ne moremo doseči, si lahko pomagamo s takšnimi napravicami, kot je Atmos.

Podjetje Aō Air je na sejmu CES 2020 predstavilo nekakšno modernizirano plinsko masko, ki za čiščenje zraka uporablja malce drugačne trike kot običajna plinska maska. Medtem ko skozi običajne maske zrak potiskamo s svojimi pljuči, Atmos z vgrajenimi ventilatorji pošilja zrak v masko sam. Ventilatorji se prilagajajo hitrosti našega dihanja in zagotavljajo vedno svež zrak. Zrak gre seveda skozi filter, ki ga je treba zamenjati vsak mesec. Ventilatorji pomenijo, da ima maska tudi baterijo. Ta naj bi zdržala do 5 ur uporabe.

Plinska maska Atmos
Plinska maska Atmos

Pomen mask je očiten. Največ jih nosijo v močno onesnaženih velemestih, nekateri jih uporabijo tudi takrat, kadar so bolni, da ne prenašajo bolezni na druge. Škodljivi delci v zraku so lahko odgovorni tudi za raznovrstna obolenja dihal, celo srčne bolezni in seveda rakava obolenja. Svet na žalost drvi v smer, ko bomo takšne maske potrebovali vedno bolj. Pri Aō Air za masko Atmos želijo 350 dolarjev, zraven pa dodajo še 4 filtre.

Plinska maska Atmos
Plinska maska Atmos

Dodatne Informacije

Več informacij:
ao-air.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
ProGrip – Držalo, ki pametni telefon spremeni v profesionalno DSLR kamero