organsonchips
V zraku · tehnologija

Organs-On-Chips je mikročip, ki bi lahko revolucionarno spremenil naša življenja. Londonski Design Museum je inovativni mikročip, ki so ga zasnovali pri Wyss Institute, izbral za najboljši dizajn leta 2015.

Organs-On-Chips je mikročip integriran z votlimi mikrofluidnimi cevmi, ki so obložene s človeškimi celicami, skozi katere se lahko črpa zrak, kri, hranila in bakterije. Omenjeni mikročipi lahko posnemajo strukturo in funkcijo celotnih organov, zaradi česar bi lahko postali tudi odlično testno okolje za farmacevtske izdelke.

Končni cilj tega izjemnega dizajna je tudi ta, da se zmanjša odvisnost testiranja na živalih, hkrati pa da se zmanjša tudi čas in stroške za razvoj zdravil.

Safety_Main Samsungov ”Safety Truck”, ki voznikom za tovornjaki pokaže, če je cesta prazna TieFi - kravata kot dostopna točka W-Fi TieFie – kravata, ki je tudi prenosna brezžična dostopna točka Solarni polnilec Ginkgo Ginkgo – solarni polnilec za telefone in tablice navdahnjen po drevesu Flike - ''brezpilotno'' letalo s človekom na krovu. Flike – droni, ki jih bomo jezdili, so le še vprašanje časa