Avtomobil iz lego kock
V zraku · buzz buzz

Kaj bi naredili, če bi imeli na razpolago 500.000 lego kock? Po vsej verjetnosti bi si izpolnili otroške sanje in si sestavili takšno vozilo.

Tudi najbolj nore ideje, sanje in želje so mogoče. In tako se je mednarodna ekipa lotila projekta izdelave lego vozila, ki je popolnoma funkcionalen in se vozi, kot pravo vozilo. Vse tudi s pomočjo podpornikov in sponzorjev, ki so jih dobli preko družabnega omrežja Twitter.

Ideja ni nova, saj je tim sodeloval tudi pri projektu pošiljanja lego kock v vesolje – Lego Space Shuttle.

Lego Space Shuttle

Zgodba se je začela z tweetom Steva Sammartina, ki je iskal podpornike projekta in dobil 40 investitorjev, ki so s sredstvi priskrbeli 500.000 lego kock, potrebnih za izdelavo avtomobila. Avtomobil so “sestavili” in načrtovali v obdobju 18 mesecev. Skoraj v celoti je sestavljen iz lego kock, le določeni mahanski deli ter gume avtomobila seveda niso del “lego rešitve”. Avtomobil poganja pravcati “Lego motor”, ki deluje na kompresiran zrak z njim pa doseže najvišjo hitrost 30 kilometrov.

Sicer pa končne hitrosti niso preizkusili zaradi strahu pred gromozansko lego eksplozijo.

Oglej si celotno foto galerijo – Avtomobil iz lego kock

Avtomobil iz lego kock Odpri galerijo
cover-prazna-skatla Popolno darilo je lahko tudi prazna škatla s polnim sporočilom cover-mačke-darila Idealna darila za vse ljubitelje mačk cover-aqua Stekleničke z vodo iz amsterdamskih kanalov – Amsterdamka Lesen jacuzzi_1 Romanca v lesenem čebru za 7900 dolarjev · ·