Coca-Cola Plus
Utrip mesta · kulinarika

Razčistimo enkrat za vselej. Ne glede na to, kako zdrava poskuša biti Coca-Cola, bo v osnovi vedno umetna pijača, kar pa ne ustavi Coca-Cole, da ne bi ponujala zdravih izpeljank svoje legendarne gazirane pijače. Trenutno najbolj zdravi sta Diet Coke in Coke Zero, kar pa se bo v kratkem spremenilo. Prihaja namreč ‘bela’ Coca-Cola, Coca-Cola Plus, ki je brez kalorij in sladkorja, zato pa s kopico vlaknin.

Prihaja Coca-Cola Plus, ki se ji obeta oznaka ‘zdrava prehrana’. Do zdaj najbolj zdravi različici Coca-Cole, Coke Zero in Coke Diet, se hvalita, da sta brez sladkorja, Coca-Cola Plus pa bo brez sladkorja in tudi brez kalorij, vsebovala pa bo 5 gramov vlaknin.

PREBERITE ŠE: 10 načinov uporabe Coca-Cole, ki jih gotovo ne poznate

Zakaj vlaknine (neprebavljiv dekstrin)? Ker bojda zmanjšajo absorbcijo maščob, zato jo Coca-Cola priporoča ob hrani. Gre celo tako daleč, da priporoča eno plastenko na dan in je na Japonskem, kjer bo v prodaji od 27. marca 2017 dalje, zaprosila za oznako Tokuho, kar pomeni ‘zdrava prehrana‘. Za plastenko Coca-Cola Plus bo treba odšteti 1,3 evra. Torej, ena Coca-Cola Plus na dan, odžene zdravnika stran?


Lego burger Lego burger – burger s kruhkom v obliki kocke Lego Modularna čokolada Complements Modular Chocolate Modularna čokolada – igranje z okusi Fagottini Dorati alla Nutella (1) 5. februar: svetovni dan Nutelle, njam! Kava z okusom po merlotu Kavna semena z okusom vina · · · ·