IMG_0921
V zraku · trend

Ljubljanske ulice so pred časom popestrili edinstveni veleplakati, s katerimi Cockta zbira deževnico. V tem tednu pa je v ljubljanskem nakupovalnem središču CityPark s pomočjo zbrane deževnice zrasla zelena oaza v obliki urbanega Cockta vrta. Gre za okolju prijaznejšo umetniško instalacijo, ki v duhu ustvarjanja novih možnosti iz že uporabljenih produktov navdih črpa v recikliranju, “upcyclingu”, urbanem vrtnarjenju in samooskrbi. Z edinstveno komunikacijo Cockta ostaja unikatna, odslej v plastenki iz 50 % reciklirane plastike.

Cockta vrt so zasnovali v agenciji Pristop in društvu Prostorož, ki je vrt tudi zgradilo. Za njegovo izdelavo so uporabili plastenke pijače Cockta iz 50 % reciklirane plastike, in sicer skupaj približno 3300 plastenk 1.5 l in 0.5 l ter 2876 zamaškov. V vrtu obiskovalci najdejo zelišča, s katerimi si lahko popestrijo Cockto. Rastline zalivajo z deževnico, zbrano prek posebnih veleplakatov, edinstvenih v Sloveniji. Na ulicah Ljubljane jih prepoznate po ogromnih zelenih slamicah, s katerimi – v njihovi manjši verziji – običajno srkamo pijačo, napeljanimi do zbiralnika vode. Z edinstveno komunikacijo Cockta nadaljuje R-PET kampanjo, s plastenko iz 50 % reciklirane plastike pa postavlja nove okolju prijaznejše standarde med brezalkoholnimi gaziranimi pijačami v regiji.

Odpri galerijo

cover Trend: kako nositi usnjeno krilo svet_po_mosko_3_gumijaste all starke Converse All Star – Gumijaste allstarke za jesenska pohajkovanja Canyon Urban Canyon: luksuzna kolesa za mesto in primestje PicMonkey Collage Freywille: prstani Daisy za ljubiteljice barvitega minimalističnega nakita · ·