fbpx

Cockta: posadimo idejo, z mislijo na prihodnost

Ljubljanske ulice so pred časom popestrili edinstveni veleplakati, s katerimi Cockta zbira deževnico. V tem tednu pa je v ljubljanskem nakupovalnem središču CityPark s pomočjo zbrane deževnice zrasla zelena oaza v obliki urbanega Cockta vrta. Gre za okolju prijaznejšo umetniško instalacijo, ki v duhu ustvarjanja novih možnosti iz že uporabljenih produktov navdih črpa v recikliranju, “upcyclingu”, urbanem vrtnarjenju in samooskrbi. Z edinstveno komunikacijo Cockta ostaja unikatna, odslej v plastenki iz 50 % reciklirane plastike.

Cockta vrt so zasnovali v agenciji Pristop in društvu Prostorož, ki je vrt tudi zgradilo. Za njegovo izdelavo so uporabili plastenke pijače Cockta iz 50 % reciklirane plastike, in sicer skupaj približno 3300 plastenk 1.5 l in 0.5 l ter 2876 zamaškov. V vrtu obiskovalci najdejo zelišča, s katerimi si lahko popestrijo Cockto. Rastline zalivajo z deževnico, zbrano prek posebnih veleplakatov, edinstvenih v Sloveniji. Na ulicah Ljubljane jih prepoznate po ogromnih zelenih slamicah, s katerimi – v njihovi manjši verziji – običajno srkamo pijačo, napeljanimi do zbiralnika vode. Z edinstveno komunikacijo Cockta nadaljuje R-PET kampanjo, s plastenko iz 50 % reciklirane plastike pa postavlja nove okolju prijaznejše standarde med brezalkoholnimi gaziranimi pijačami v regiji.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.