05_corazon-coraza
Utrip mesta · dom

Stvari srčkastih oblik ponavadi prinašajo dejansko srčkanost – pocukranost, ki je aktualna zgolj in samo na Valentinovo, potem pa pozabljeno roma nekam globoko na dnu predalov. A vrči v obliki srca, oblikovalca Christiana Vivanca, so drugačni. Prinašajo namreč različico, ki je po obliki anatomsko bližje dejanskemu človeškemu srcu, s čimer srčkastemu vnašajo povsem nov pomen.

Omejena serija vrčov v “odraslejši” podobi srca pod imenom Corazón Coraza (Lupina srca, slo.) je Christian Vivanco ustvaril skupaj z mehiškim proizvajalcem keramičnih izdelkov Ánfora. Navdih za ime je oblikovalec našel v delih urugvajskega pesnika Maria Benedettija.

Kompaktna lakirana keramika drži tekočino dveh kozarcev, antomska oblika človeškega srca pa ponuja prefinjen prijem in nalivanje. Kot pravi Vivanco, je morfologija vrčev Corazón Coraza strnjeno intimna z velikim poudarkom na simboliki, saj njihova oblika integrira lahkotno funkcionalnost in figurativno estetiko srca.

Odpri galerijo

Kolekcija 100 vrčev v mat beli, čokoladni in koralni barvi je bila v začetku aprila prvič predstavljena v okviru Zona Maco Art Fair.

kolaz1 15 idej za ustvarjanje dekorativnih velikonočnih zajčkov sebastian-aumer-eggo-designboom01-2 Eggo! – stoli, izdelani iz jajčnih lupin kolaz Tapete Wall & Deco – Pripovedne stene dom_1_Odeja by Ursanina Nova kolekcija – Odeja by Ursanina · ·