Peščene sipine na Marsu
V zraku · buzz buzz

Rover Curiosity na planetu Mars zdaj že več kot tri leta raziskuje rdeči planet. V zadnjih dneh je na Zemljo ponovno poslal osupljive posnetke, ki nam Mars pokažejo v povsem novi luči, polnega peščenih sipin. Oglejte si osupljive ”razglednice” z Marsa.

Rover Curiosity z Marsa že tri leta pošilja osupljive fotografije, ki nam počasi, a vztrajno odstirajo skrivnosti rdečega planeta. Zadnje njegove ”razglednice” so še posebej osupljive, saj nam pokažejo Mars, kot ga še ne poznamo. Curiosity se je namreč znašel v objemu gromozanskih peščenih sipin. Podobne posnetke so nam sicer prej že pošiljali sateliti, a ena na ena s temi sipinami še nismo bili.

PREBERITE ŠE: Celotno vesolje na eni sami fotografiji!

Rover Curiosity je Nasinim znanstvenikom tako prvič ponudil možnost raziskovanja peščenih sipin na drugem planetu. Ti bodo najprej proučiti velikost zrn in morfologijo območja.

Peščene sipine na MarsuOdpri galerijo
Slon slikar Slon slikar: slon, ki riše bolje kot ti! Kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo? Kako čevlje zaščititi pred soljo, snegom in vodo? Vesolje v eni fotografiji Celotno vesolje na eni sami fotografiji! Umetnine iz vodnih kapljic Aravis Dollmenna: neverjetne umetnine iz kapljic vode ·