1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Znamka Daihatsu na našem trgu že kar nekaj časa ni več prisotna, a to še ne pomeni, da se je popolnoma poslovila. Podjetje je zdaj v lasti Toyote in je na drugem koncu sveta še zelo aktivno. Na tokijski avtosalon bodo pripeljali nekaj konceptov, med katerimi vam dva najbolj zanimiva tudi predstavimo. Odločitev o tem, ali sta všeč ali ne, pa prepuščamo vam.

Daihatsu DN Compagno

DN Compagno jemlje svojo navdih za zunanje oblikovanje iz leta 1963, iz avtomobila, ki ga je za Daihatsu oblikoval Vignale. Konceptni Compagno je štirivratni avtomobil s padajočo streho, ki mu da povsem coupe linijo in je primeren predvsem za aktivne upokojence. Poganjal naj bi ga litrski bencinski motor ali 1,2-litrski hibridni motor. A če pogledamo notranjost Compagna, retro pridih zunanjosti avtomobila nadomesti moderna tehnologija. Osrednja konzola v obliki črke V in kopica privlačnih zaslonov, bo kaj hitro potegnila voznika v svet prihodnosti.

Daihatsu DN CompagnoOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: KONCEPTNI SUZUKI E-SURVIVOR: BO TAKŠEN SUZUKI JIMMY V PRIHODNOSTI?

Daihatsu DN Pro Cargo

Daihatsu DN Pro Cargo je kot škatlica na kolesih, ki si jo Daihtasu predstavlja kot poslovno usmerjeni mali električni dostavnik. Velika vrata in velik prtljažni prostor omogočata hitro razkladanje in nakladanje materiala. Notranjost in prtljažni prostor sta povsem prilagodljiva in ju lahko opremimo posameznim potrebam in poklicem primerno. Pa naj bo to pek, potujoča knjižnica ali mala trgovinica. Še bolj bo prišel prav invalidnim osebam na vozičkih, ki bodo imeli olajšan dostop do prtljažnega prostora, ali pa se bodo z vozičkom zapeljali kar na mesto za voznika.

Daihatsu DN Pro CargoOdpri galerijo

Novi Audi A7 Sportback (2019) Novi Audi A7 Sportback (2019): ima iste gene kot Audi A8 1000-500-citymagazine-cover Yamaha MOTOROiD: motorno kolo, kot ga še niste videli 1000-500-citymagazine-cover Toyota TJ Cruiser Concept: kombi in SUV v enem Vespa Chopper Kakšna bi bila legendarna Vespa, če bi lahko bila katerikoli motor? · · · ·