Prvi mednarodni dan kave
V zraku · buzz buzz

Kako bi človeštvo preživelo brez kave? Brez kave bi bilo na svetu verjetno še precej več vojn, precej več skreganih sosedov in sodelavcev, mrkih pogledov in tečnob. Marsikdo zato ne more začeti jutra brez nje. To velja posebej za Slovence, ki smo po pitju kave v samem vrhu. In zakaj vam to pravimo? Ker je danes prvi mednarodni dan kave. Kako ga boste praznovali? S skodelico kave, kako pa!? Ker pa je danes prav poseben dan, si kavo pripravite na malce bolj nenavaden način. Za vas imamo šest nenavadnih predlogov.

Kavopivci, vaš praznik se je prestavil. Pozabite na 29. september, datum, ki si ga morate zapomniti je 1. oktober. Ta je namreč po novem mednarodni dan kave, ki ga leta 2015 obeležujemo prvič. Odločitev za to je padla leta 2014, razglasila pa ga je Mednarodna organizacija za kavo.

PREBERITE ŠE: Kava za bogove – narejena iz kave in sendvič sladoleda

Na ta dan se po svetu odvijajo številni dogodki na temo kave, mi pa smo vam ob tej priložnosti pripravili šest predlogov nekonvencionalnih kavnih napitkov (in kako jih pripraviti). Ker zakaj ne bi danes poskusili nekaj drugačnega?

Jesenske aktivnosti Jesenska doživetja ali Kaj vse moraš narediti to jesen Natečaj Pij drugače Fotografska delavnica Pij drugače: mladi fotografi vseh slovenskih krajev, prijavite se! Selfie žlica Žlica za selfie – nov bizaren izum s planeta selfijev Internet je vzel to fotografijo za svojo. Internet se je zaljubil v to fotografijo in ti se boš tudi! Preveri zakaj. ·