google-datally
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Če pogledamo namizje pametnega telefona povprečnega uporabnika, najbrž najprej zagledamo poplavo ikonic, ki niso nič drugega kot aplikacije. Nekaj družbenih omrežij, kakšna igrica, spletni časopis ter morda športni rezultati in je telefon že kar lepo zapolnjen. A aplikacije so kar žrejo podatke, to ste najbrž že sami ugotovili. Kaj pa če bi imeli nekakšnega ‘psa čuvaja’, ki bi preprečeval čezmerno porabo podatkov?

Aplikacija Datally je nastala izpod prstov Googlovih programerjev in bo na voljo samo na Androidu. Aplikacija bo nadzirala porabo podatkov ostalih aplikacij, spremljala, ob katerih urah določene aplikacije več trošijo, ter vas na to opominjala. Datally bo tudi ves čas tudi iskala bližnja omrežja Wi-Fi  ter vam jih ponujala.

“Pa saj moj telefon to funkcijo že ima!?” Res je, a je skrita v nastavitvah in ja, ostaja skrita. Z aplikacijo na namizju boste zagotovo bolj ažurni. Datally je sicer del Googlovega projekta oziroma pobude Next Billion Users, ki se želi približati Googlove storitve in napravice uporabnikom iz dežel, kjer infrastruktura še vedno zaostaja ter je posledično draga. Zato je tudi Datally precej ‘nepožrešna’, saj bo zavzela zgolj 6 MB prostora vašega mobilnika.

Morda za naš del sveta rahlo neaktualna, a drugod bo uporabnikom Datally zagotovo prišla prav.


cover-notcho Aplikacija Notcho – ozadje po meri za iPhone X cover-incubate Incubate: aplikacija, ki ti dovoljuje, da si pošlješ sporočilo 25 let v prihodnost cover-best-apps2 10+ najboljših brezplačnih aplikacij za Android (2017), ki jih v tvojem telefonu še ni Fluent-wut Tako se je spremenil Windows 10. Že imaš posodobitev? · · ·