DavidBrown_Speedback_16
Utrip mesta · mobilno

Avtomobiski svet vsake toliko preseneti vozilo, ki je tako drugačno, da si v njem zasluži popolnoma svoje mesto. David Brown Speedback GT je dobesedna reinkarnacija GT vozil iz poznih 60-ih let, v katerem se skrivajo doborte novodobnih vozil. Retro design pa odseva ročne spretnosti in odličnosti stare šole avtomobilizma. Speedback GT je vsekakor drugačen.

Duh britanskih GT-jev in na prvi pogled legendarni Jaguar XKR je z David Brown Speedback GT dobil odlično reinkarnacijo, ki pooseblja duh časa resnično čistorkvnih GT-jev. Ko namreč pomišliš na življenjski slog GT voznika, potem je v ospredju podeželska cesta, brez določenih destinacij ter tisti tako preklemano žmohtni hedonizem lepega. “Dolce far niente”, kot temu pravijo italijani – tisto sladko brezdelje. Tako je slog vinateg GT je predvsem izjava posameznika, da živi v neki drugi tik-tak sferi. Ja… je! Tako preklemano drugačen.

Koncept je nadvse preprost! Zakaj voziti dolgočasno moderno vozilo, če lahko vozite tehnološko izjemno napredno vozilo in hkrati podoživite duh GT-jev iz preteklosti. Oziroma zakaj vzdrževati “original”, če imate lahko novodobno vozilo, ki izgleda celo bolje kot original. Razlogov je več. Moderne tehnologije šasije, vdete v aluminj, 5 litrski V8 motor z več kot 500 konjskimi močmi. In še bi lahko naštevali. Vsa moderna elektronika ter vozni občutki novega vozila. David Brown Speedback GT je zares nekaj popolnoma drugačnega.

Seveda Speedback GT-ja na naših ulicah saj še nekaj časa ne boste opazili. Bo redek, tako zelo, da bo njegovo mesto v zgodovini avtomobilov vsekakor legendarno.

“Ogled velike galerije – DavidBrown – Speedback GT”

Odet v vintage GT oblačilo, je David Brown Speedback GT, večni romantik. Odpri galerijo
urb-e 11 Urb-E – Zložljiv električni skiro za udobno vožnjo po mestu cover-3-peugeot-208 Nagradna: Postani testni voznik Peugeota 208 in osvoji simpatične nagrade :) sls-electric-amg-1 Epska primerjava: Električni Mercedes SLS vs bencinski Mercedes SLS AMG Slika 2_polkolo Kolelinia2 Halfbike je nenavadno pol-kolo za zabavo in udobnost ·