prikazna
V zraku · buzz buzz

Kdaj ste se v zadnjem času vrnili v brezskrbne otroške dni in obudili svojo domišljijo in ustvarjalnost? S svetovno znanimi kockami Lego so možnosti ustvarjanja in sestavljanja skoraj neomejene. To dokazuje tudi tipkovnica sestavljena iz Lego kock. “Le najboljše je dovolj dobro” je moto danskega podjetja, ki kocke izdeluje od daljnega leta 1949.

Lego inženir Jason Allemann je pri podjetju JK Brickworks preoblikoval svetovno znane Lego kocke in iz različnih delov kock sestavil popolnoma delujočo računalniško tipkovnico. Staro zavrženo tipkovnico je našel kar ob cesti in jo uporabil kot vzorec za izdelavo nove. Allemann jo je preoblikoval v dovršeno in praktično, z vsemi elementi prave tipkovnice. Številke, puščice, in črke je natisnil na zgornjo površino kocke in tako dobil tipke z znaki, ki jih najdemo na pravi tipkovnici. Kreativni in neobičajni detajli na eni od tipk vključujejo tudi majhen motiv ključavnice in majhno baseball kapco pritrjeno na tipki CabsLock. Tehnično dovršenost in samo izvedbo tipkovnice si oglejte v priloženem videu.

Na tipkovnici najedemo tudi različne barvne simbole, ki ponazarjajo prave tipke.
Mozaik tipk deluje kot celota in sestavlja pravo mehanično delujočo tipkovnico, ki jo lahko uporabimo pri vsakdanjem delu.

Več fotografij si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
Mick in Bianca Jagger. Foto: Miista Drzne lepotice, ki so jih ljubili najbolj slavni rockerji kaupo-kikkas-end-of-the-world-cinema-designboom02 Magični kino na koncu sveta očarljivefotocover Mala Olivia zvezda velikih nanizank 798412_727718730587395_692734635_o Novodobni geometrijski slog tetoviranja · ·