DIY: 3D-računalnik v miški, kot ga svet še ni videl
V zraku · tehnologija · gadgeti

Predstavljamo 3D-tiskan in popolnoma delujočo miško, v kateri je vgrajen računalnik The Raspberry Pi Zero W in majhna tipkovnica. Zdi se neverjetno, a računalnik v miški dejansko obstaja. In tako je videti ta DIY projekt.

Včasih je potrebna ideja, dobra volja in dovolj prostega časa, pa nastane nekaj, česar svet še ni videl 3D-računalnik v miški, v kateri je vgrajena tudi tipkovnica.

V malo večjem ohišju od miške je kartični računalnik Raspberry Pi Zero W in kot je opomnil graditelj miši in uporabnik Youtuba “Electronic Grenade”, ta ni najbolj zmogljiv, zato nekateri programi občasno tudi zmrznejo, kar lahko vidite tudi v zgornjem video zapisu.

Miška je popolnoma funkcionalna in ima na prednjem delu nameščen sklopljiv majhen zaslon diagonale 2,5 cm, v sebi pa skriva tudi majhno tipkovnico, ki jo po potrebi izvlečemo iz nje. Koliko je tak računalnik uporaben, si lahko mislite, je pa samogradnja in ustvarjanje nečesa novega lahko zelo zabavno.

Galerija: 3D-računalnik v miški

3D-računalnik v miškiOdpri galerijo

MATRIX Powerwatch 2: Pametna ura, ki jo napajata sonce in telesna toplota. MATRIX Powerwatch 2: pametna ura, ki jo napajata sonce in telesna toplota Sony a6400: kamera, ki ponuja vrhunsko snemanje za super ceno Sony α6400: kamera, ki ponuja vrhunsko snemanje za super ceno 281671 CES 2019: najboljši prenosniki s tehnološkega sejma CES 2019: Sony predstavil osupljiva 8K televizorja CES 2019: Sony predstavil osupljiva televizorja Master Series 8K · · ·