fbpx

DIY: 3D-računalnik v miški, kot ga svet še ni videl

DIY: 3D-računalnik v miški, kot ga svet še ni videl

Predstavljamo 3D-tiskan in popolnoma delujočo miško, v kateri je vgrajen računalnik The Raspberry Pi Zero W in majhna tipkovnica. Zdi se neverjetno, a računalnik v miški dejansko obstaja. In tako je videti ta DIY projekt.

Včasih je potrebna ideja, dobra volja in dovolj prostega časa, pa nastane nekaj, česar svet še ni videl 3D-računalnik v miški, v kateri je vgrajena tudi tipkovnica.

V malo večjem ohišju od miške je kartični računalnik Raspberry Pi Zero W in kot je opomnil graditelj miši in uporabnik Youtuba “Electronic Grenade”, ta ni najbolj zmogljiv, zato nekateri programi občasno tudi zmrznejo, kar lahko vidite tudi v zgornjem video zapisu.

Miška je popolnoma funkcionalna in ima na prednjem delu nameščen sklopljiv majhen zaslon diagonale 2,5 cm, v sebi pa skriva tudi majhno tipkovnico, ki jo po potrebi izvlečemo iz nje. Koliko je tak računalnik uporaben, si lahko mislite, je pa samogradnja in ustvarjanje nečesa novega lahko zelo zabavno.

Galerija: 3D-računalnik v miški

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!