Zložljivi dron DJI Mavic Pro
V zraku · tehnologija · gadgeti

DJI Mavic Pro gre po stopinjah drona GoPro Karma. Tudi ta je namreč zložljiv, a v nasprotju z GoProjevim novincem še precej bolj kompakten, saj ga lahko pospravite v torbico ali manjši nahrbtnik. Kljub temu ima vse, kar imajo veliki. Upravljamo ga s pametnim telefonom ali posebnim upravljalnikom s krmilnima palicama.

Droni postajajo vse manjši in manjši. Tako kot GoPro, ki je nedavno predstavil Karmo, je tudi kitajski DJI uporabnikom ponudil svoj prvi zložljivi dron, ki sliši na ime DJI Mavic Pro. Ta je za polovico manjši in lažji od njihovega paradnega letalnika Phantom.

Je izredno inteligenten, za kar se ima zahvaliti kombinaciji senzorjev in procesorjev, ki zagotavljajo natančno sledenje (tehnologija ActiveTrack) in izogibanje oviram (tehnologija FlightAutonomy omogoča, da zazna ovire 30 metrov pred seboj), kar zmore tudi zastavonoša Phantom 4, a so novincu dodali številne nove funkcije, kot je na primer način upravljanja z gestikulacijo (Gesture Mode), ki uporabniku omogoča, da dronu kar s kretnjami signalizira, da posname selfi oz. droni, kot pravimo sebkom, ki jih posname dron. Izboljšali so tudi način sledenja, saj v nasprotju s Phantomom Mavic Pro ne le vzame na muho izbrani subjekt, ampak loči med ljudmi, avtomobili, živalmi in kolesi. Tem lahko sledi od zadaj, spredaj, od strani ali okoli njih kroži.

PREBERITE ŠE: GoPro Karma – zložljivi dron, ki si želi povsod s teboj

DJI Mavic Pro dron kombinira podatke navigacijskih sistemov GPS in GLONASS, na triosnem stabilizatorju nameščena kamera pa lahko snema v kakovosti 4 K pri hitrosti 30 sličic na sekundo oz. ločljivosti 1080p pri 96 sličicah na sekundo ter zajema posnetke v ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Kamero lahko namestimo tudi navpično za portretni način. Baterija na polnjenje zagotavlja 27 minut avtonomije, športni način letanja pa hitrosti do 64 km/h. Od upravljavca se lahko oddalji kar sedem kilometrov in pri tem na YouTube, Facebook ipd. dostavlja sliko v živo v visoki ločljivosti (1080p). Na prodajne police prileti 15. oktobra 2016, zanj pa bo treba odmeriti 670 evrov brez daljinskega upravljalnika oz. 890 evrov z njim, kar je nekoliko ugodneje kot GoPro Karma.

Galerija – DJI Mavic Pro:

Zložljivi dron DJI Mavic ProOdpri galerijo

Tehnološke novosti jesen 2016 Tehnološke igračke 2016, ki so šle tja, kamor ni šel še nihče Flybrix - Lego dron Flybrix – lego dron, ki si ga sestaviš sam Sončna očala Snapchat Spectacles Snapchat Spectacles: sončna očala, ki fotografirajo in snemajo Telefon NoPhone Air NoPhone Air – telefon, ki ga ni ·