Ledeni hotel Icehotel 365
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vselej smo pozorni na rok uporabe pri hrani, saj se bojimo, da bi se zastrupili. Pa ste vedeli, da tudi stvarem, ki jih hranimo doma in jih uporabljamo vsakodnevno, poteče rok trajanja? In tudi te stvari lahko škodijo našemu zdravju, če roka ne upoštevamo.

Ste kdaj pomislili, kako dolgo je uporabna krtača za lase, modrc, vzglavnik ali druge vsakdanje stvari, za katere zmotno verjamemo, da nam lahko leta in leta dobro služijo. Pa ni čisto tako. Parfumi izgubijo svojo moč, modrci in vzglavniki spremenijo obliko, tekaške superge ne blažijo več udarcev ob tla pri teku, krtače za lase, zobne ščetke in brisače niso več higienične, repelenti ne učinkujejo več. Celo otroški avtosedež ima rok uporabe. Preverite, kdaj bi bilo dobro zamenjati stvari, ki jih uporabljamo vsakodnevno.

Galerija: rok uporabe domačih stvari

Po 400 pretečenih kilometrih zamenjajte tekaške čevlje. Tekači jih običajno obrabijo v enem letu.Odpri galerijo

jesensko-zimski parfumi 2016 2017 Jesensko-zimski parfumi 2016/2017: ko zadiši po zimi … Foto: Shutterstock Iskren zapis Ule Furlan: moji 4 ključni cilji do konca leta 2016 Foto: Shutterstock Zamrzovanje živil: zakaj je pametno položiti kovanec v skrinjo? Underboob tatuji - podprsni tatu Podprsni tatu – tatuji pod prsmi, zaradi katerih teh sploh ne boste opazili! · · · · · ·