shutterstock_746370664
Utrip mesta · dom

Kako narediti domači detergent za pomivanje posode? Za vas imamo preprost recept s sestavinami, ki jih imate po vsej verjetnosti že doma!

Domači detergent za pomivanje posode, za katerega boste našli recept v nadaljevanju, je učinkovit, ne vsebuje kemikalij, z njim pa boste tudi privarčevali. Da bo domači detergent za pomivanje posode prijetnega vonja in da bo imel protimikrobne lastnosti, mu bomo dodali eterično olje (priporočamo sivko, grenivko, limono, čajevec …).

Domači detergent za pomivanje posode

Sestavine

  • 150 g trdega mila (najbolje bo, če imate doma narejeno milo oziroma naravno milo)
  • 250 ml vroče vode
  • 4 žlice sode bikarbone
  • 20 kapljic eteričnega olja (sivka, limona, grenivka, čajevec …)

Priprava

Trdo milo naribamo. Dodamo vročo vodo in dobro premešamo, da se milo popolnoma raztopi in da postane zmes penasta. Dodamo soda bikarobno in spet dobro premešamo. Ko se ohladi, dodamo eterično olje po izbiri. Prelijemo v stekleničko ali plastenko za ponovno uporabo z dozirnikom. Pred uporabo vsakič pretresemo!

gratulera Ikea: najboljši izdelki švedskega pohištvenega giganta vseh časov Re Studio: čudovite slovenske zvezdne karte Re Studio: čudovite slovenske zvezdne karte, ki prikazujejo vajin najpomembnejši dan v življenju 121919_home_new Najbolj vroči trendi za interier 2020: leto ekscesa in narave 2019_poinsettia_04000_christmas_miniatures_08 Božična zvezda: 9 zlatih pravil, kako pravilno skrbeti za božično zvezdo ·