Robot Double za ''fizično'' teleprisotnost
V zraku · tehnologija

Zaradi računalnikov, spleta in teleprisotnosti lahko danes vse več ljudi dela na daljavo. To ponuja številne prednosti tako za zaposlenega kot za delodajalca. A tudi fizična prisotnost na delovnem mestu ima svoje. Zato je nastal robot dvojnik, imenovan Double, ki omogoča našo prisotnost v pisarni, čeprav smo v resnici doma. In tako nismo prikrajšani za noben klepet ob kavi.

Teleprisotnost je sinonim za telekonferenco, a če ste kdaj gledali humoristično serijo Veliki pokovci (The Big Bang Theory), veste, da obstaja tudi druga oblika teleprisotnosti, ko ste lahko fizično prisotni na delovnem mestu, čeprav ste v resnici doma. Za to se imamo zahvaliti posebnemu robotu Double znamke Double Robotics, ki je v bistvu naš dvojnik, na daljavo pa ga upravljamo kar z računalnikom.

Najboljše pri tem je, da je tovrstna tehnologija že na voljo. Robot Double je namreč vaš že za (preračunanih) 2355 evrov. Z njim ne boste zamudili nobene čenče, nobenega klepeta, pa še nihče ne bo mogel govoriti o vas za vašim hrbtom, saj boste vedno tam, čeprav dejansko ne boste. No, vsaj dokler vas kdo ne ugasne.

PREBERITE ŠE: 10 najboljših izumov leta 2015 po izboru uredništva

Kako zadeva deluje v praksi, si oglejte na spodnjem posnetku:

Galerija:

Robot Double za ''fizično'' teleprisotnostOdpri galerijo

Tech Tats tatu Tech Tats: ta začasni tatu je tvoj osebni zdravnik iStock_000052227896_Large Triki za hitrejše delovanje računalnika Li-Fi Li-Fi je novi Wi-Fi. LED-žarnice namesto radijskih valov. PicMonkey Collage 10 najboljših izumov leta 2015 po izboru uredništva ·