fbpx

Double: robotska teleprisotnost je nova oblika dela na daljavo

Robot Double za ''fizično'' teleprisotnost

Zaradi računalnikov, spleta in teleprisotnosti lahko danes vse več ljudi dela na daljavo. To ponuja številne prednosti tako za zaposlenega kot za delodajalca. A tudi fizična prisotnost na delovnem mestu ima svoje. Zato je nastal robot dvojnik, imenovan Double, ki omogoča našo prisotnost v pisarni, čeprav smo v resnici doma. In tako nismo prikrajšani za noben klepet ob kavi.

Teleprisotnost je sinonim za telekonferenco, a če ste kdaj gledali humoristično serijo Veliki pokovci (The Big Bang Theory), veste, da obstaja tudi druga oblika teleprisotnosti, ko ste lahko fizično prisotni na delovnem mestu, čeprav ste v resnici doma. Za to se imamo zahvaliti posebnemu robotu Double znamke Double Robotics, ki je v bistvu naš dvojnik, na daljavo pa ga upravljamo kar z računalnikom.

Takšnih sodelavcev se bo treba v prihodnosti navaditi.
Takšnih sodelavcev se bo treba v prihodnosti navaditi.

Najboljše pri tem je, da je tovrstna tehnologija že na voljo. Robot Double je namreč vaš že za (preračunanih) 2355 evrov. Z njim ne boste zamudili nobene čenče, nobenega klepeta, pa še nihče ne bo mogel govoriti o vas za vašim hrbtom, saj boste vedno tam, čeprav dejansko ne boste. No, vsaj dokler vas kdo ne ugasne.

PREBERITE ŠE: 10 najboljših izumov leta 2015 po izboru uredništva

Kako zadeva deluje v praksi, si oglejte na spodnjem posnetku:

Galerija:

Dodatne Informacije

Več informacij:
doublerobotics.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!