yunieec-mantis-q.jpg.optimal
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fotografije iz ptičje perspektive, ki jih je mogoče posneti z droni, so občudovanja vredne. Prav zato nas ne preseneča, da se vse več ljudi odloča za nakup leteče naprave, ki je ob snemanju sposobna še marsičesa.

Podjetje Yuneec je predstavilo novi dron Mantis Q, ki je v prvi vrsti namenjen ljudem, ki se doslej še niso dodobra spoznali s tem tehnološkim pripomočkom. Dron, ki tehta le približno 450 g in ga lahko prenašate v majhnem nahrbtniku, se bo na potovanju kljub svoji majhnosti izkazal kot odličen sopotnik.

Njegovo kamero, ki je sposobna snemanja v 4K-ločljivosti, lahko nagnete za 90 stopinj navzdol in 20 stopinj navzgor. Filmske fotografije z ločljivostjo 1080p in razmerjem 16 : 9 ali 4 : 3 bodo v formatu JPEG ali DNG shranjene na vgrajeno MicroSD kartico.

Uporabnik bo dron upravljal s konzolo, ki deluje v navezi s pametnim telefonom, kretnjami ali govorom. Na voljo mu bo več prednastavljenih načinov letenja. Zahvaljujoč tehnologiji prepoznavanja obraza bo dron vsakič, ko bo na razdalji do 4 metrov zaznal obraz svojega lastnika, posnel fotografijo.

Polna baterija zadošča za 33-minutni let. Mantis Q, ki je namenjen notranji in zunanji uporabi, bo sicer dosegel hitrost 70 km/h. Kupci ga bodo lahko dobili za 499 evrov.

Galerija – Dron Yuneec Mantis Q

Yuneec Mantis QOdpri galerijo

MzEwNjY1Mg Vector: robot, ki bo v trenutku postal vaš hišni ljubljenček Aloft Aloft: zvočnik, ki zavzame tako malo prostora, da ga boste le stežka opazili GoCube GoCube: rubikova kocka, kakršne do zdaj še niste poznali Brikk: zlate Applove brezžične slušalke Apple x Brikk: najbolj luksuzne slušalke AirPods · · ·