fbpx

Dron Yuneec Mantis Q: zložljiv 4K dron, odličen za potovanja

Fotografije iz ptičje perspektive, ki jih je mogoče posneti z droni, so občudovanja vredne. Prav zato nas ne preseneča, da se vse več ljudi odloča za nakup leteče naprave, ki je ob snemanju sposobna še marsičesa.

Podjetje Yuneec je predstavilo novi dron Mantis Q, ki je v prvi vrsti namenjen ljudem, ki se doslej še niso dodobra spoznali s tem tehnološkim pripomočkom. Dron, ki tehta le približno 450 g in ga lahko prenašate v majhnem nahrbtniku, se bo na potovanju kljub svoji majhnosti izkazal kot odličen sopotnik.

Njegovo kamero, ki je sposobna snemanja v 4K-ločljivosti, lahko nagnete za 90 stopinj navzdol in 20 stopinj navzgor. Filmske fotografije z ločljivostjo 1080p in razmerjem 16 : 9 ali 4 : 3 bodo v formatu JPEG ali DNG shranjene na vgrajeno MicroSD kartico.

Uporabnik bo dron upravljal s konzolo, ki deluje v navezi s pametnim telefonom, kretnjami ali govorom. Na voljo mu bo več prednastavljenih načinov letenja. Zahvaljujoč tehnologiji prepoznavanja obraza bo dron vsakič, ko bo na razdalji do 4 metrov zaznal obraz svojega lastnika, posnel fotografijo.

Polna baterija zadošča za 33-minutni let. Mantis Q, ki je namenjen notranji in zunanji uporabi, bo sicer dosegel hitrost 70 km/h. Kupci ga bodo lahko dobili za 499 evrov.

Galerija – Dron Yuneec Mantis Q

Dodatne Informacije

Več informacij:
yuneec.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!