DroneGun Tactical: zasebna obramba pred nadležnimi troti
V zraku · tehnologija · gadgeti

Radijsko krmiljene leteče igrače so postale tako razširjene, da nekatere moti nadležno brenčanje in vdor v zasebnost. Na srečo je tu zaščita. Puška Drongun, ki je v različici Tactical postala manjša in mnogo bolj samozadostna.

V vojaškem žargonu spada puška med nesmrtonosna bojna sredstva, saj ne izstreljuje projektilov, ki bi nadležni letalnik razcefrali na majhne koščke. Namesto tega se proti njim do razdalje enega kilometra DroneGun Tactical  bori z radijskimi valovi, tako da prekine signale, s katerimi ga nekdo od daleč nadzira.

Dodatno je puško moč nadgraditi, da moti tudi sprejem signalov satelitske navigacije, kar zmede samodejnega trota. Takisto takoj prekine morebitno videopovezavo, prek katere se videotok z letalnikove kamere prenaša na sprejemnik. Tudi če še vedno leti in ni  padel dol, vsaj ne vohuni več.

Bistvo stvarčice pa je, da je preprosta za uporabo. Nobeno učenje uporabe ni potrebno, dovolj je prebrati navodila in začeti »motiti« letalnike v dosegu. Ampak le, če ste v službi države. V zasebne namene je puška vsaj onstran Atlantika prepovedana.

Light L16: Šestnajstoka kamera, ki jo lahko spravite v žep Light L16: šestnajstoka kamera, ki jo lahko spravite v žep Master & Dynamic MW07 Master & Dynamic MW07: resnično brezžični, resnično dragi ušesni vložki apetrekkerx4 Crosscall Trekker-X4: telefon z akcijsko kamero 6c960fa449ca2f9e63db31d6af92e9f1 Microsoft Surface Pro 6 in Surface Laptop 2: Surface se je odel v črnino · · ·