Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdom.
Utrip mesta · arhitektura

Da je Dubaj mesto iz druge dimenzije, je jasno. V njem je mogoče prav vse. Sredi puščave so tako šejki postavili že pokrito smučišče, umetne otoke, najvišji nebotičnik, zdaj pa bodo dobili še pokrit deževni gozd. Zakaj? Ker lahko! (Z)rastel bo v luksuznemu hotelu Rosemont Five Star Hotel & Residences, ki v Dubaju svoja vrata odpira leta 2018 in bo prvi hotel na svetu z lastnim deževnim gozdom.

Dubaj dobiva luksuzni hotel z lastnim deževnim gozdom. Hotel s petimi zvezdicami Rosemont Five Star Hotel & Residences se bo razlegal na 13 tisoč kvadratnih metrih v prestižnem predelu na Sheikh Zayed Road (Al Thanyah First). Krasila ga bosta dva 47-nadstropna nebotičnika (na petih nadstropij ”podlage”) s 450 luksuznimi sobami, SPA-jem, telovadnico, restavracijami, sejnimi sobami, luksuzno kinodvorano in bovling centrom. Zasnoval ga je arhitekturni biro ZAS Architecture, stroški izgradnje pa bodo znašali vratolomnih 300 milijonov ameriških dolarjev. Odprli ga bodo leta 2018.

PREBERITE ŠE: Dubaj: nenavadni prizori, na katere boste naleteli zgolj v Dubaju

”Ročno narejena” džungla bo imela umetno plažo in bazen, nahajala pa se bo v pritličju. A to ni edina atrakcija hotela Rosemont Five Star Hotel & Residences, ki ga bo upravljala hotelska veriga Hilton oz. Curio. Visoko nad tlemi bo tudi ”neskončen” bazen, ki bo ponuja spektakularen razgled na to mesto blišča in neštetih čudes v Združenih arabskih emiratih.

Rosemont Five Star Hotel & Residences:

Prestižni hotel s petimi zvezdicami in lastnim deževnim gozdomOdpri galerijo
Zapuščeni olimpijski objekti po svetu Olimpijske igre: zapuščeni olimpijski objekti po svetu PS1 - hiša v skali PS1 – domovanje za sodobnega jamskega človeka Stara ladja spremenjena v paviljon. Temp’L – fascinanten paviljon iz stare zarjavele ladje Kip kitajskega boga vojne Najvišji kipi na svetu · · · ·