Vrtljivi nebotičnik Dynamic Tower
Utrip mesta · arhitektura

Vse, kar si lahko zamislite, Dubaj zagotovo ima. Pokrito smučišče, leteči taksi, najvišjo stavbo na svetu, največje nakupovalno središče na svetu, najdražje avtomobile, otok v obliki palme …, na seznam zdaj dodaja še vrteči se nebotičnik. Dynamic Tower bo v ‘mestu prihodnosti’ zrasel do leta 2020.

Dubaj je prav gotovo mesto prihodnosti. Iz puščavskega peska, kjer so nekoč živeli revni ribiči in trgovci, so zrasli vrtoglavo visoki nebotičniki, tu se rojevajo zgodbe o najbolj neverjetnih arhitekturnih projektih in podvigih. Nov dosežek bo vrteči se nebotičnik Dynamic Tower, ki bo sploh prvi tovrstni nebotičnik na svetu.

PREBERITE ŠE: Zeleni nebotičnik – navpični gozd na Kitajskem

420-metrski nebotičnik izraelsko-italijanskega arhitekta Davida Fisherja bodo zgradili do leta 2020, imel pa bo 80 vrtljivih nadstropij, ki bodo dajala občutek, da je stavba živ organizem. Vsako nadstropje bo namreč krožilo neodvisno od drugega, vrtenje pa bodo stanovalci upravljali z glasovnimi ukazi. Noro! Nora pa je tudi cena – za stanovanje bo treba odšteti 30 milijonov ameriških dolarjev. Boste pa lahko zato opazovali sončni vzhod in zahod skozi isto okno, to pa je tudi nekaj vredno! Nebotičnik se bo delno oskrboval z energijo iz vetrnih turbin.

Galerija – vrteči se nebotičnik Dynamic Tower:

Vrtljivi nebotičnik Dynamic TowerOdpri galerijo

Maracana Klavrna podoba olimpijskega prizorišča v Riu – tako je danes videti Maracana Futuristična knjižnica v Franciji: knjižnica po vzoru pisarn iz Silicijeve doline Futuristična knjižnica v Franciji: knjižnica po vzoru pisarn iz Silicijeve doline Jikka: dom za ostarele na Japonskem Jikka: je to najlepši dom za ostarele na svetu? Navpični gozd na Kitajskem Zeleni nebotičnik – navpični gozd na Kitajskem · · · · · · ·