Dron za letenje nad Dubajem
Utrip mesta · mobilno

Junija 2017 Dubaj dobiva novo obliko prevoza. Po mestu se boste lahko po novem prevažali z avtonomnim dronom za ljudi. Dubaj bo prvo mesto na svetu, ki bo ponudilo tovrstno obliko javnega prevoza.

Dubaj bo od junija 2017 dalje omogočal prevoz z avtonomnim električnim dronom Ehang 184 AAV. Tega je izdelalo kitajsko podjetje EHANG, ki od poletja avtonomni dron za prevoz človeka testira v ameriški Nevadi.

PREBERITE ŠE: Dron, ki oprašuje rastline in bo preprečil izumrtje človeka

Z ekološko naravnanim taksi dronom se bo lahko prevažala oseba, težka do 110 kilogramov, s seboj pa boste lahko vzeli tudi kos prtljage. Izbirali boste lahko med različnimi destinacijami. To je tudi edina naloga, ki jo boste imeli kot potnik, vse ostalo bo opravil dron sam. Nad mestom naj bi leteli s hitrostjo do 50 km/h. To je prvi korak k vpeljavi avtonomnega načina prevoza, ki ga želi Dubaj do leta 2030 povečati na 1/3 vsega prometa.

Galerija – dron za prevoz človeka Ehang 184 AAV:

Ehang 184 AAVOdpri galerijo

Novi Ford Focus Electric je že naprodaj v nekaterih držav Evrope. Novi Ford Focus Electric (2017) – električni družinski avto, ki se napolni, medtem ko skočite na kavo Bolid Spark SRT05E Spark SRT05E – prihodnji bolid prvenstva formule E Mercedes-Maybach G650 Landaulet Mercedes-Maybach G650 Landaulet – v Gradcu nastaja najdražji terenec Nastajanje superšportnika Bugatti Chiron Tako nastaja 2,4 milijona vredni Bugatti Chiron · · · · ·