Eifflov stolp
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · destinacija

Eifflov stolp bo obrastel neprebojni stekleni zid. Zidovi so v zadnjem času pogosta tema pogovor. Ne le Trump, gradnje se lotevajo tudi pariške oblasti. Te so se odločile, da bo kovinsko ograjo, ki je okoli stolpa zrasla pred evropskim nogometnim prvenstvom Euro 2016, zamenjal 2,5-metrski stekleni zid.

Eifflov stolp bo v prihodnosti obkrožal 2,5 metra visok neprebojni stekleni zid, s katerim bodo oblasti poskušale preprečiti morebitne napade na eno od najbolj priljubljenih svetovnih znamenitosti. Stekleni zid bo zamenjal kovinsko ograjo, ki se vije okoli 324 metrov visokega Eifflovega stolpa od evropskega nogometnega prvenstva Euro 2016.

PREBERITE ŠE: Fotografiranje Eifflovega stolpa v nočnem času je kaznivo dejanje!

Izdelan bo iz ojačenega stekla, načrte zanj pa je v javnosti naplavilo dva dni za tem, ko so se pojavile nove teroristične grožnje. A ograja nima le varnostnih namenov, ampak tudi praktične in estetske. Z njo želijo olajšati dostop in izboljšati videz okolice, saj v nasprotju s kovinskimi ograjami stekleni zid ne bo kazil pogleda, ker se bo bolj zlil z okolico. Istočasno bodo reorganizirali sprehajalne poti okoli stolpa. Ukrep bo Pariz stal 20 milijonov evrov, še naprej pa bo dostop do stolpa brezplačen.

Galerija – Eifflov stolp:

Eifflov stolpOdpri galerijo
Voda Svalbarði Svalbarði: ”luksuzna voda” s severnega pola za 60 evrov Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Čas je, da nanje pozabite: moški stereotipi o ženskah, ki sploh NE DRŽIJO Helikopter pristane sredi ceste. Vojaški helikopter pristane sredi ceste, da pilot vpraša za pot Cvetenje češenj v mestecu Kawazu Čarobno cvetenje češenj v japonskem mestu Kawazu · · · · · ·